Ajax maakt komst keeper Ramaj wereldkundig

door Jon van Dam 827

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst keeper Ramaj wereldkundig

door Jon van Dam 827

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax neemt doelman Diant Ramaj over van Eintracht Frankfurt, zo maakt de club bekend op haar officiële kanalen. De 21-jarige Duitser tekent een contract tot medio 2028. Ajax zal een transfersom betalen van maximaal 10 miljoen euro.

FOTO: AFC AJAX

Ramaj, die naast de Duitse ook de Kosovaarse nationaliteit heeft, had bij Eintracht Frankfurt nog een verbintenis tot medio 2027. Eerder meldde het Duitse Kicker dat Ajax een vast bedrag van acht miljoen euro betaald aan de Duitse club. Via bonussen kan dit bedrag nog stijgen tot maximaal tien miljoen euro. In Amsterdam moet Ramaj de concurrentiestrijd aangaan met Gerónimo Rulli en Remko Pasveer. Jay Gorter lijkt de club op huurbasis te gaan verlaten.

Ramaj speelde een aantal jaar in de jeugdopleiding van VfB Stuttgart. Nadat hij ook in de Onder-17 van Stuttgarter Kickers keepte, verkaste hij naar 1.FC Heidenheim. Hier wist Ramaj nooit te debuteren in het eerste elftal. In de zomer van 2021 nam Eintracht Frankfurt hem over voor honderdduizend euro. In Frankfurt had de keeper te maken met de absolute nummer een onder de lat: Duits international Kevin Trapp. Ramaj kwam in twee seizoenen tot twee optredens in de Bundesliga.

Ajax raakt op stoom in transferzomer

Na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović is Ramaj de derde officiële aankoop van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De verwachting is dat Carlos Borges van Manchester City binnen de kortste keren aan de selectie van Maurice Steijn wordt toegevoegd. De Portugees heeft de medische keuring al doorstaan en wordt op korte termijn gepresenteerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.