Ajax draagt Alex Kroes voor als opvolger Van der Sar

door Gino Haverkamp 856

Bron Ajax

Ajax draagt Alex Kroes voor als opvolger Van der Sar

door Gino Haverkamp 856

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Alex Kroes wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Amsterdammers dragen hem voor als nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter. Bij Ajax moet Kroes Edwin van der Sar opvolgen.

Kroes is de beoogde opvolger van Van der Sar, die per 1 juni dit jaar zijn taken heeft neergelegd bij de club. Wanneer de Utrechter precies in Amsterdam aan de slag kan, is nog niet bekend. Ajax benadrukt dat het hem heeft voorgedragen voor de functies van algemeen directeur en directievoorzitter en dat zijn precieze aanstelling afhangt van zijn huidige contract. Dat Kroes naar Ajax gaat, is wel praktisch een zekerheid te noemen.

Op dit moment is Kroes werkzaam als directeur bij AZ. Hij begon daar op 1 december 2022 en heeft een non-concurrentiebeding in zijn contract staan. Daardoor is het nog niet zeker wanneer hij aan de slag kan bij Ajax, dat meldt er nog onderzoek plaatsvindt over hoe het precies zit met die clausule. Afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek kan het nog maanden of zelfs een jaar duren voordat Kroes daadwerkelijk aan de slag kan.

Wanneer die datum is vastgesteld worden de procedures in werking gesteld die horen bij het aanstellen van een nieuw directielid. De Raad van Commissarissen schrijft dan een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders uit waarin de aandeelhouders formeel in kennis worden gesteld van de wens van Ajax om Kroes aan te stellen. In de tussengelegen periode behoudt de huidige directie, die dus de taken van Van der Sar over heeft genomen, haar takenpakket.

Kroes eerder dichtbij overstap naar Ajax

Kroes was eerder in beeld als opvolger van Marc Overmars bij Ajax. Toen hij in januari 2022 vertrok bij Ajax nam de directie van Ajax contact op met Kroes voor de rol van technisch directeur. Er waren gesprekken, maar niet iedereen was overtuigd van de toenmalig grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Een overstap kwam er toen niet van.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.