Ajax Vrouwen stellen aanstaand kampioenschap FC Twente uit na winst op AZ

door Jon van Dam 4

Ajax Vrouwen stellen aanstaand kampioenschap FC Twente uit na winst op AZ

door Jon van Dam 4

De Ajax Vrouwen hebben het aanstaande kampioenschap van FC Twente Vrouwen uitgesteld. De ploeg van trainster Suzanne Bakker wisten thuis met 3-0 te winnen van AZ. Romée Leuchter was met twee treffers belangrijk voor de Amsterdammers.

Het duel tussen Ajax en AZ werd op 20 april definitief gestaakt na een ongeval met AZ-doelvrouw Femke Liefting. De keepster van de Alkmaarders kwam lelijk in botsing met Ajax-aanvalster Chasity Grant. Na de clash bleef Liefting roerloos op de grond liggen, waarna de paniek toesloeg. Medische bijstand was snel ter plekke om zorg te verlenen. Al snel communiceerde AZ naar de buitenwereld dat Lieftink bij kennis was. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat ze een hersenschudding had opgelopen.

Het restant - dat uit ruim driekwart van het duel bestond - van het duel tussen de vrouwen van Ajax en AZ begon met een 0-0 stand. Grant was in tegenstelling tot het eerste deel niet inzetbaar bij Ajax. Zij werd vervangen door Lotte Keukelaar. In de 18e minuut zette spits Leuchter haar ploeg op voorsprong. Uit een vrije trap wist ze de bal knap achter keepster Netty Booms te schieten. De Ajax Vrouwen kregen in het vervolg van de eerste helft nog wat kansen, maar verzuimden te scoren.

In de tweede helft stelde Ajax orde op zaken. Na 55 minuten spelen bepaalde Leuchter met haar tweede treffer de stand op 2-0. Ze werd door een mooie pass van Keukelaar in kansrijke positie gebracht en rondde goed af. Danique Tolhoek, die Leuchter even later verving, wist de derde treffer namens de Ajax Vrouwen te maken. Op aangeven van Nadine Noordam liet wist ze het net feilloos te vinden.

FC Twente Vrouwen kan volgende week kampioen worden

Door de overwinning verkleinen de Ajax Vrouwen de achterstand op koploper FC Twente naar vijf punten. Met nog twee duels te spelen kan de ploeg uit Enschede woensdag 1 mei alsnog de titel veroveren. Dan moet er op bezoek bij Fortuna Sittard gewonnen worden. De Ajax Vrouwen spelen die dag thuis tegen PSV, terwijl de competitie wordt afgesloten bij ADO Den Haag.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.