De Reus vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen

door Jari Perridon 28

De Reus vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen

door Jari Perridon 28

Laatst geüpdatet

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen, zo laat Ajax weten via de officiële kanalen. De Reus gaat Suzanne Bakker opvolgen als coach van het vrouwenteam. De Reus tekent een contract dat zal lopen van 1 juli 2024 tot medio 2026.

De Reus heeft een brede achtergrond binnen het voetbal. Zij heeft ervaringen als speelster, trainer en als manager bij verschillende clubs en nationale teams. De Reus begon als speelster en kwam tussen 1983 en 1993 tot 44 optredens voor de Oranje Leeuwinnen. Ze werkte ook een aantal jaar voor de KNVB waar ze onder andere het CTO-programma (Centrum Topsport en Onderwijs) heeft opgezet.

De Reus was ook werkzaam in het buitenland. Zo werkte zij als coach voor de voor de voetbalbond in China, Jordanië en Australië. Op dit moment is De Reus nog werkzaam als technisch expert bij UEFA en FIFA. De 62-jarige coach is in het bezit van een UEFA Pro-diploma. De Ajax Vrouwen presteerden dit seizoen goed in de Champions League en de verwachtingen zullen er niet minder op worden. Een aardige klus voor de trainster.

De Reus wil Ajax Vrouwen naar een hoger niveau brengen

De Reus is blij dat ze aan de slag mag gaan bij Ajax. 'Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan. Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen.'

Ook Daphne Koster is blij met de aanstelling van een ervaren coach. 'Hesterine is een toegewijde coach met veel expertise. Ze is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de sport en is zelf ook nauw betrokken geweest bij de groei van het vrouwenvoetbal in binnen- en buitenland. Door haar uitgebreide ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en kent ze het landschap van het vrouwenvoetbal zeer goed, iets wat ongetwijfeld ook van waarde gaat zijn in haar functie bij Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.