Van 't Schip neemt het op voor Bergwijn: 'Is al genoeg over gezegd en geschreven'

door Bart Veenstra 81

Bron AS

Van 't Schip neemt het op voor Bergwijn: 'Is al genoeg over gezegd en geschreven'

door Bart Veenstra 81

Bron AS

John van 't Schip heeft het tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag opgenomen voor Steven Bergwijn. De aanvoerder speelde - net als zijn teamgenoten - geen goede wedstrijd tegen Feyenoord (6-0 verlies). Bovendien was hij in De Klassieker zijn emoties even niet de baas toen hij een tik uitdeelde aan het adres van Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop.

'Allereerst is hij vader geworden. Daar feliciteren we hem mee', begint Van 't Schip, die daarna toch ingaat op het uitdelen van de klap door Bergwijn. 'Dat zijn frustraties die naar boven komen. Het valt niet goed te praten. Er is al genoeg over gezegd en geschreven', aldus de trainer.

Bergwijn kwam goed weg tijdens het duel met Feyenoord en ook na afloop bleef een schorsing hem bespaard. De KNVB meldde daags na de wedstrijd dat de VAR - Rob Dieperink - de situatie had bekeken en beoordeeld. Zodoende kon de aanklager betaald voetbal geen onderzoek starten naar de slaande beweging van Bergwijn.

Van 't Schip ziet Bergwijn als belangrijke speler

Van 't Schip ziet in Bergwijn een belangrijke speler voor Ajax. 'Hij komt terug van lang blessureleed in een elftal dat niet draait en speelt dan in De Kuip. Het is niet eerlijk om hem daarop te beoordelen', aldus de trainer, die het niet moeilijk vindt om iets kritisch over Bergwijn te zeggen. 'Hij weet zelf ook dat hij niet zijn beste wedstrijd heeft gespeeld.'

De trainer heeft dat overigens niet met Bergwijn besproken. 'Dat hoef ik niet tegen hem te zeggen', is Van 't Schip van mening. 'Hij weet dat zelf ook, daar is hij professioneel genoeg voor. En dat geldt voor het hele elftal', aldus de trainer, die de verloren Klassieker vooral ziet als een collectief falen. 'We hebben het als teamprestatie en als teamfalen beoordeeld en niet als individuele prestatie van een speler.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.