Vink en Perez zagen frustratie Bergwijn: 'Zelfs toen hij gewisseld werd, zag je nog steeds de woede'

door Jari Perridon 74

Vink en Perez zagen frustratie Bergwijn: 'Zelfs toen hij gewisseld werd, zag je nog steeds de woede'

door Jari Perridon 74

Laatst geüpdatet

Marciano Vink en Kenneth Perez zijn van mening dat Steven Bergwijn van het veld gestuurd moest worden na een slaande beweging richting Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop. Het gebeurde vlak na rust. De twee spelers waren verwikkeld in een sprintduel toen Bergwijn plots met zijn arm richting Nieuwkoop zwaaide. De actie bleef onbestraft, tot verbazing van de twee ESPN-analisten.

'Ik zat thuis en dacht meteen: dit wordt een VAR-moment', begint Vink bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. 'Dit is pure frustratie. We zien steeds meer spelers hiermee wegkomen, omdat het in de regels gaat over een bepaalde hardheid en intentie. Maar ik dacht op dit moment echt dat het rood werd', gaat hij verder. Kenneth Perez zag de beelden opnieuw en verbaast zich over het gedrag van de Ajax-aanvoerder.

'En dan nog stoer doen ook. Natuurlijk was dit bewust', uit Perez zijn frustratie. 'Maar het hangt dus van de hardheid af. De VAR heeft gekeken en vindt het niet hard genoeg voor rood. Maar wat ik bedoel, het staat 3-0 en dan doe je dit. En dan ga je nog stoer doen daarna ook. Ik weet niet wat hij zei.' De Deen zag de frustratie bij meerdere Ajacieden tijdens de 6-0 nederlaag in De Kuip. 'Ze zijn er helemaal klaar mee, ze zijn helemaal klaar met de situatie en helemaal klaar met zichzelf. Er zijn er ook nog een aantal die dromen van het EK. Maar je kan toch niet met goed fatsoen spelers kiezen voor het EK die zo presteren.'

Woede Bergwijn begrijpelijk

Vink zag dat Bergwijn na het incident nog altijd rondliep met veel frustratie. 'Zelfs toen hij gewisseld werd, zag je nog steeds de woede. Die is begrijpelijk want het zag er niet uit wat ze aan het doen waren.' De aanvoerder van Ajax ontloopt een schorsing, aangezien het moment beoordeeld is. Zodoende zal hij volgend weekend tegen FC Twente gewoon weer van de partij zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.