Rondom Ajax: Spelersbus opgewacht bij Johan Cruijff ArenA; Van 't Schip spreekt met fans

door Jesse ter Haar 470

Rondom Ajax: Spelersbus opgewacht bij Johan Cruijff ArenA; Van 't Schip spreekt met fans

door Jesse ter Haar 470

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Spelersbus opgewacht bij Johan Cruijff ArenA; Van 't Schip spreekt met fans

De spelersbus van Ajax is zondag opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA, zo schrijft De Telegraaf. Er waren enkele tientallen supporters aanwezig, die te woord werden gestaan door John van 't Schip. De oefenmeester kwam de bus uit, sprak met enkelen van hen en vervolgens konden de spelers en staf hun weg voortzetten. Eerder op de zondag ging Ajax met 6-0 onderuit tegen Feyenoord; een nederlaag van een formaat zoals de Amsterdammers die nooit eerder leden.

Ajax bereidt zich in aanwezigheid van supporters voor op Klassieker

Ajax heeft zaterdagmiddag traditiegetrouw met publiek getraind in aanloop naar de Klassieker. Op Sportpark de Toekomst waren enkele duizenden supporters aanwezig om hun ploeg aan t moedige voor het duel dat zondagmiddag om 14.30 uur in De Kuip wordt gespeeld. Onder meer Ajax Life was erbij en deelt via X een paar mooie foto's.

Makkelie aangewezen als scheidsrechter voor de Klassieker 

Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen om de Klassieker in goede banen te leiden, zo valt te lezen op Ajax.nl. De arbiter zal worden bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Vorig seizoen floot Makkelie ook al een Klassieker, destijds in de Johan Cruijff ArenA. Die wedstrijd eindigde in 2-3. Om 14.30 uur fluit Makkelie voor de aftrap van het duel.

Kroes ondanks schorsing aanwezig bij Ajax - Go Ahead Eagles

Alex Kroes was volgens Het Parool, ondanks zijn schorsing en aanstaand vertrek, aanwezig bij het duel tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Volgens het medium wilde de bestuurder geen commentaar geven over de reden van zijn aanwezigheid. 'Wel toont hij zich met z’n precaire aanwezigheid strijdbaar, om eventueel terug te keren bij de Amsterdamse club', zo valt er te lezen. Volgens de krant zoekt de bestuursraad naar mogelijkheden om de schorsing en het voorgenomen ontslag af te zwakken. Kroes zou ondanks alles kunnen rekenen op veel steun binnen de vereniging.

F-Side kondigt traditionele laatste training richting Klassieker aan

De F-Side heeft de traditionele laatste training richting De Klassieker aangekondigd via X. Al sinds jaar en dag krijgen de Ajacieden een extra steun in de rug richting het treffen met Feyenoord. Zondag om 14.30 uur nemen de Amsterdammers het opnieuw op tegen de Rotterdammers en dus is er zaterdag, op 6 april, de genoemde laatste training. Het aanvangstijdstip is 15.30 uur. 'Be there', luidt de korte boodschap bij het bericht.

Van Os noemt commotie 'lichtelijk overdreven en storm in glas water'

Arie van Os, voormalig penningmeester van Ajax, noemt de inhoudelijke kant van de commotie omtrent de schorsing en het aanstaande vertrek van Alex Kroes bij Ajax 'lichtelijk overdreven en een storm in een glas water'. Dat laat hij in een korte reactie weten tegenover de Volkskrant. Van Os stelt dat hij zich best kan voorstellen dat Kroes nog meer aandelen kocht, al zijn daar wel regels voor. De beursspecialist beseft wel dat het niet slim was van Kroes om zelfs de schijn van voorkennis met zich mee te dragen.

Hoofdsponsor Ziggo volgt ontwikkelingen bij Ajax 'op de voet'

VodafoneZiggo, het moederbedrijf van Ajax-hoofdsponsor Ziggo, wil geen uitspraak doen over de schorsing van Ajax-directeur Alex Kroes. Een woordvoerder van het telecombedrijf laat tegenover RTL Nieuws wel weten dat de hoofdsponsor de ontwikkelingen bij Ajax 'op de voet' volgt. Ook Adidas werd gebeld, maar die hoofdsponsor was niet bereikbaar voor een reactie.

Nagtegaal fluit thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Marc Nagtegaal is door de KNVB aangesteld voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Dit valt te lezen op Ajax.nl. Beide ploegen strijden in de slotfase van het huidige seizoen om de vijfde plaats, die mogelijk recht zal geven op een direct Europees ticket. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 21.00 uur.

O17-talent Johnson pakt volle buit op Future Cup

Jinairo Johnson heeft de volle buit gepakt op de Future Cup van 2024. De allrounder van Ajax O17 blonk uit tijdens het toernooi en dat kwam hem op de nodige prijzen te staan. Niet alleen won het met zijn team de finale van Partizan FK, maar ook werd hij uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Als klap op de vuurpijl werd hij ook nog eens de topscorer van het toernooi en dat kwam hem op de Noah Gesser Trophy te staan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.