Ajax-talent Johnson steelt show op Future Cup: 'Hij is gewoon heel compleet'

door Jip Jesse 17

Bron ESPN

Ajax-talent Johnson steelt show op Future Cup: 'Hij is gewoon heel compleet'

door Jip Jesse 17

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax O17-trainer Michael Lamey is trots op zijn ploeg na de winst van de Future Cup. De oefenmeester vertelt voor de camera van ESPN dat zijn ploeg soms last had van wat wedstrijdspanning, maar die gedurende de wedstrijden meer en meer van zich af kon schudden.

Lamey was uitbundig na de door zijn ploeg van FK Partizan gewonnen finale. De trainer is trots op zijn spelers, die gedurende het toernooi niet altijd even goed aan wedstrijden begonnen. 'We kenden vaak een moeizame start. We hebben lastige eerste helften gespeeld, maar ons de tweede helften goed herpakt. Ook vandaag groeien we in de wedstrijd.' Volgens de oefenmeester is de wisselvalligheid vooral aan de spanning te wijten die komt kijken bij een toernooi als de Future Cup. 'Er komt veel publiek op dit toernooi af en je speelt tegen grote teams uit het buitenland. Dat is nieuw voor de jongens.'

Jinairo Johnson werd na de finale bekroond tot beste speler van het toernooi, volgens zijn trainer niet meer dan terecht. 'Ik denk dat hij heeft laten zien waarom hij de titel van beste speler verdient. Hij kan centraal achterin spelen, op het middenveld en zelfs voorin. Hij is gewoon heel compleet', aldus de trainer, die zijn team de komende twee dagen vrij geeft. Tot slot buigt Lamey zich over de vraag hoeveel spelers die maandag op het veld stonden ooit te bewonderen te zullen zijn in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik denk drie', besluit hij met een glimlach.

Emre Ünüvar blij met winst

Ook Emre Ünüvar is blij met de zege. De spits zag zijn elftal gedurende het toernooi beter worden. 'Het begin was lastig, maar we zijn uiteindelijk in het toernooi gegroeid.' De spits is niet helemaal tevreden over zijn eigen productie dit toernooi. 'Ik had meer goals willen maken, maar de eindwinst is het belangrijkst.' Ünüvar's oudere broer Naci was ook aanwezig en had wijze raad voor zijn broertje voor de finale. 'Hij zei dat ik moest genieten. Dat ik mezelf moest laten zien en dat de beker dan vanzelf komt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.