Ajax O17 na strafschoppenreeks door naar finale Future Cup

door Jip Jesse 576

Ajax O17 na strafschoppenreeks door naar finale Future Cup

door Jip Jesse 576

Laatst geüpdatet

Ajax O17 is na een strafschoppenserie door naar de finale van de Future Cup. Na een spannende wedstrijd tegen Paris Saint Germain waarin niet gescoord werd, ontpopte doelman Aymean El Hani zich tot held door de eerste twee strafschoppen van de Parijzenaren te stoppen. Zodoende mag de ploeg van Michael Lamey zich opmaken voor de finale. Deze wordt om 16.00 uur gespeeld.

Het eerste gevaar was voor de ploeg uit Parijs. Na een corner werd de bal hard op de paal gekopt. Al snel deed de ploeg van Michael Lamey wat terug. Na een versnelling legde Luca Messori de bal klaar voor Lasse Abildgaard. De Deen raakte de bal echter niet optimaal en was zo een makkelijke prooi voor de doelman van PSG. De openingsfase werd verder gekenmerkt door geduldig balbezit van beide ploegen. Echt gevaar werd er aan beide kanten niet gesticht.

Na zo’n tien minuten stak Sean Steur Messori fraai weg, waarna via de buitenspeler de bal vervolgens voor de voeten van Emre Ünüvar belandde, de spits kon de bal echter niet vol raken. PSG probeerde het vervolgens nog een keer van afstand, maar deze poging ging ruim naast. Zodoende gingen de ploegen na een tamme eerste helft met de brilstand de rust in.

In de tweede helft konden de Amsterdammers PSG meer op de eigen helft houden. Dit leidde al snel tot de eerste kans. Mylo van der Lans pikte een tweede bal op en speelde Ünüvar aan door de lucht. De spits wist de bal fraai uit te draai richting het doel te brengen, maar vond in zijn poging de doelman van PSG op zijn weg. De gasten kwamen in de tweede helft minder op de helft van de Amsterdammers en werden dan ook amper gevaarlijk.

Toch kwamen de Amsterdammers goed weg na tien minuten in de tweede helft. Vanaf de flanken sneed een buitenspeler van PSG naar binnen en schoot hard op de lat. Het bleek de opmaat voor meer Franse dreiging. Minuten later schoten de Fransen rakelings naast. Daarna was het weer Ajax dat gevaarlijk werd. Na een goede actie van de ingevallen Elias Mechrouh schoot Messori van dichtbij over. Diezelfde Mechrouh probeerde minuten later Ünüvar te bedienen, deze voorzet was echter net niet zuiver genoeg.

Nadat PSG met tien man kwam te staan door een gele kaart werd Ajax nog één keer gevaarlijk. Maar de ingevallen spits Bendegúz Kovács kon de fraaie voorzet van Steur niet op waarde schatten: zijn poging ging naast. Zodoende moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen.

In de strafschoppenserie wist Aymean El Hani meteen de eerste Franse strafschop te keren. Nadat Kovács zijn penalty met wat fortuin binnenschoot, stopte El Hani ook de tweede strafschop van PSG. Uiteindelijk was het Ünüvar die de winnende strafschop benutte. Ajax maak zich daardoor gaan opmaken voor de finale van de Future Cup, daarin zullen de Amsterdammers het opnemen tegen Anderlecht of FK Partizan.

Opstelling Ajax O17:

El Hani; Beekman, Bouwman, Johnson, Pereira da Gama; Van der Lans, Acheampong, Steur; Abdilgaard, Ünüvar, Messori

Wissels Ajax O17:

Van der Velde, Oldenstam, De Koning, Mechrouh, Bergtop, Kovacs, Amour

Doelpunten: 

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.