Ajax O17 verslaat Pachuca en plaatst zich als groepswinnaar voor halve finales Future Cup

door Wessel Kroon 106

Ajax O17 is er zondagmiddag in geslaagd om de halve finales van de Future Cup te bereiken. De Amsterdammers wonnen met 3-0 van Pachuca en eindigden zodoende als groepswinnaar. In de halve finale neemt Ajax het maandag om 11.00 uur op tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain.

Na zo’n vijf minuten was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Ajax. Luca Messori probeerde Emre Ünüvar alleen voor de keeper te zetten. Dat lukte niet, maar de bal kwam wel aan bij Lasse Abildgaard. De Deen moest scoren, maar raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet naast het doel rollen.

Een kleine tien minuten later was Pachuca voor de eerste keer gevaarlijk. Een harde lage voorzet vanaf de linkerkant werd door Mylo van der Lans met een sliding over de achterlijn gewerkt. En dat was maar goed ook, anders hadden de Mexicanen een scoringskans gekregen. Vlak daarna werd Ajax weer gevaarlijk. Sean Steur speelde Ünüvar in. De spits liet de bal vallen op Messori en kreeg de bal van laatstgenoemde weer terug. Oog-in-oog met de doelman van Pachuca volgde er een te slap schot van Ünüvar en dus kon de Mexicaanse goalie makkelijk redding brengen.

In de tweede helft kwam Ajax na vijf minuten op voorsprong. Jinairo Johnson kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal met zijn rechterbeen laag in de verre hoek. In de 31e minuut kreeg Ajax een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Levi Acheampong werd prachtig diep gestuurd door Van der Lans en eerstgenoemde lobde de bal over de keeper heen. Zijn poging belandde op de deklat. Nog geen dertig seconden later was het wel raak. Opnieuw gaf Van der Lans een prachtige voorzet, ditmaal op Kovacs. De spits nam de bal vervolgens vol op de slof en zette Ajax op 2-0.

Na de 2-0 was het nog niet voorbij. In de 36e minuut kopte Johnson een corner van Abildgaard binnen. De middenvelder maakte zodoende zijn tweede van de middag en Ajax' derde. Met de 3-0 overwinning op Pachuca plaatsten de Amsterdammers zich als groepswinnaar voor de halve finales van de Future Cup.

Bekijk hier het programma en de uitslagen van de Future Cup!

FT | Ajax O17 - CF Pachuca O17 (3-0)

El Hani; Beekman, Van der Lans, Johnson, Oldenstam; De Koning, Acheampong, Steur; Messori, Ünüvar, Abildgaard.

Van der Velde, Bouwman, Pereira da Gama, Abildgaard, Bergtop, Kovacs.

1-0 Jinairo Johnson (27')
2-0 Bendaguz Kovacs (31')
3-0 Jinairo Johnson (36')