[Update II] Restant Ajax Vrouwen - AZ Vrouwen uitgespeeld op donderdag 25 april

door Jon van Dam 66

Bron AS

[Update II] Restant Ajax Vrouwen - AZ Vrouwen uitgespeeld op donderdag 25 april

door Jon van Dam 66

Bron AS

Laatst geüpdatet

De competitiewedstrijd tussen de Ajax Vrouwen en AZ is zaterdagmiddag definitief gestaakt. Op Sportpark de Toekomst moest de keepster van de bezoekers, Femke Liefting, ter plekke gereanimeerd worden na een harde botsing. De botsing vond plaats na slechts acht minuten spelen bij een tussenstand van 0-0.

In de pas jonge wedstrijd tussen de vrouwen van Ajax en AZ kwam Liefting lelijk terecht in een botsing en bleef roerloos op het veld liggen. De keepster van de Alkmaarders wilde Chasity Grant van scoren houden, waardoor zij een sprint uit haar doel trok. Beide speelsters botsen hard tegen elkaar en al snel bleek dat deze botsing resulteerde in een medische noodsituatie. Medische bijstand was direct ter plaatse.

Liefting bij kennis 

De pas 19-jarige Liefting werd op het veld afgeschermd door speelsters en witte doeken. Daarnaast arriveerde er een ambulance. Ook werd een traumahelikopter ingeschakeld. AZ heeft inmiddels naar de buitenwereld gecommuniceerd dat de keepster bij kennis is. Liefting ligt momenteel in het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Het duel in de Azerion Vrouwen Eredivisie was op voorhand een clash tussen de nummers twee en negen uit de competitie. Ajax staat momenteel op zeven punten achterstand van koploper FC Twente, maar kan zich bij een tweede plek wel plaatsen voor de kwalificatie voor de Champions League.

Update - 17.50 uur (20 april 2024) - AZ: 'Liefting is inmiddels weer thuis, houdt hersenschudding over aan botsing'

AZ-keepster Femke Liefting heeft een hersenschudding overgehouden aan haar botsing met Ajax-aanvalster Chasity Grant, zo laten de Alkmaarders in een update weten via hun website. De keepster mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis, waar ze verder zal herstellen. Uiteraard wenst Ajax Showtime Femke veel sterkte toe in haar herstel.

Update II - 11.15 uur (21 april 2024) - Restant Ajax Vrouwen - AZ Vrouwen uitgespeeld op donderdag 25 april

Het restant van het duel tussen de vrouwen van Ajax en AZ wordt op donderdag 25 april uitgespeeld. De wedstrijd werd zaterdag gestaakt vanwege de medische situatie van Femke Liefting. De keepster van AZ kwam in botsing met Ajax-speelster Chasity Grant en liep daardoor en hersenschudding op. Beide teams besloten het duel in de Azerion Vrouwen Eredivisie niet uit te spelen. Donderdag zal er om 19.30 uur worden afgetrapt op De Toekomst. De stand was nog 0-0 op het moment van staken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.