Kudus ondanks wens van Ten Hag met Ghana naar Afrika Cup

door Terrence Riepma 102

Bron Ghanese voetbalbond

Kudus ondanks wens van Ten Hag met Ghana naar Afrika Cup

door Terrence Riepma 102

Bron Ghanese voetbalbond

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus is namens Ghana opgeroepen voor de selectie voor de Afrika Cup. Dat meldt de Ghanese voetbalbond via de officiële kanalen. Dat is tegen de wens van Erik ten Hag in om de middenvelder in Amsterdam te laten gedurende het toernooi.

De Afrika Cup vindt plaats tussen 9 januari en 6 februari begin volgend jaar. Eerder maakten Ivoorkust en Kameroen al hun selecties bekend. Ook Marokko deed dit, maar Noussair Mazraoui is niet opgeroepen.

Ajax moet Kudus missen ondanks wens van Ten Hag

Dat Kudus wél is opgeroepen voor zijn land, zal Ten Hag waarschijnlijk niet kunnen waarderen. De trainer van Ajax had de middenvelder graag in Amsterdam gelaten tijdens het toernooi, dat in Kameroen wordt gehouden, gezien het blessureleed in zijn eerste anderhalf jaar bij Ajax.

'Hij is in anderhalf jaar tijd vier keer geblesseerd geweest', zei Ten Hag. 'Hij raakte de laatste keer ook weer geblesseerd bij de nationale ploeg. Tja, als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet.'

Verwacht jij dat Ajax ook dit seizoen 'gewoon' kampioen wordt? Bekijk hier wat je ervoor terugkrijgt!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties