Haller bij selectie Ivoorkust voor Afrika Cup; Ajax moet zijn aanvaller missen

door Jesse ter Haar 24

Bron FIF

Haller bij selectie Ivoorkust voor Afrika Cup; Ajax moet zijn aanvaller missen

door Jesse ter Haar 24

Bron FIF

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller behoort tot de selectie van Ivoorkust voor de Afrika Cup, zo maakt de Ivoriaanse voetbalbond (FIF) bekend via de officiële website. Het betekent slecht nieuws voor Ajax, dat de spits moet missen.

Het toernooi heeft immers plaats van 9 januari tot en met 6 februari en wordt gehouden in Kameroen. Na de kerst, op 27 december, komt de selectie van Ivoorkust bijeen om zich voor te gaan bereiden op de eindstrijd.

Het betekent dat Haller - inclusief een bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis - potentieel vier wedstrijden van Ajax moet missen. In de periode waarin de Afrika Cup wordt afgewerkt, speelt Ajax immers ook nog tegen FC Utrecht (16 januari), PSV (23 januari) en Heracles Almelo (6 februari).

De duur van de afwezigheid hangt samen met de prestaties van Ivoorkust tijdens het toernooi. Gezien het niveau binnen de selectie van de Ivorianen kunnen zij ver reiken. Spelers als Serge Aurier (Villarreal), Eric Bailly (Manchester United), Franck Kessié (AC Milan), Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Nicolas Pépé (Arsenal) zijn immers onderdeel van de spelersgroep.

Heb jij nog altijd het volste vertrouwen in de 36e landstitel? Check hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties