Voorzitter Afrikaanse voetbalbond verwacht doorgang Afrika Cup

door Jesse ter Haar 17

Bron De Telegraaf

Voorzitter Afrikaanse voetbalbond verwacht doorgang Afrika Cup

door Jesse ter Haar 17

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Patrice Motsepe, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF), benadrukt dat de Afrika Cup 'gewoon' doorgaat. Er gingen verhalen over het mogelijk uitstellen van het toernooi wegens zorgen over de situatie rond het coronavirus in Afrika, maar die spreekt hij tegen.

'Ik ga op 9 januari naar de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso kijken', zo citeert De Telegraaf de bestuurder. De zorgen over de doorgang van het toernooi komen vooral voort uit de omikronvariant, welke als eerst in Zuid-Afrika werd vastgesteld.

Het standpunt van Motsepe staat haaks op de uitspraken die er eerder kwamen vanuit de ECA. De belangenbehartiger van de Europese clubs liet weten nog geen geschikt medisch protocol te hebben gezien vanuit de CAF. Het levert onwil op bij de verschillende clubs om hun spelers af te staan voor het toernooi.

Volgens Motsepe is het spelen van de Afrika Cup dus níét in gevaar en het is de vraag wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt. Clubs moeten hun spelers vrijgeven om het toernooi überhaupt door te laten gaan en het is nog maar de vraag of dit zal gebeuren.

Gevolgen voor Ajax

Namens Ajax komen Sébastien Haller, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad, Mohammed Kudus en André Onana in aanmerking om in actie te komen tijdens het toernooi. Mazraoui deed wegens een conflict echter al enige tijd niet mee, al lijkt er wel ruimte voor verzoening. Wel herstelt hij momenteel van een blessure, net als Kudus. Voor Labyad geldt dat hij wegens sportieve redenen al enige tijd geen onderdeel uitmaakte van de Marokkaanse selectie.

Denk jij dat Gravenberch scoort tegen Fortuna Sittard? Zet dan in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties