Mazraoui en Ziyech niet bij selectie Marokko voor Afrika Cup

door Terrence Riepma 27

Bron Marokkaanse voetbalbond

Mazraoui en Ziyech niet bij selectie Marokko voor Afrika Cup

door Terrence Riepma 27

Bron Marokkaanse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui is niet opgeroepen voor het Marokkaanse voetbalelftal voor de Afrika Cup. Dat maakt de voetbalbond van Marokko bekend via de officiële kanalen. Ook oud-Ajacied Hakim Ziyech zit niet bij de selectie. De blessure van Mazraoui is waarschijnlijk één van de redenen achter het niet selecteren van hem.

Mazraoui kampt sinds deze maand, toen hij uitviel tijdens het Champions League-duel met Sporting Portugal, met een bovenbeenblessure. Erik ten Hag gaf al aan dat hij daardoor verwachtte dat Mazraoui in Amsterdam zou blijven.

'Voor zover ik weet, is Noussair hier', vertelde de trainer van Ajax. 'Daar kiest hij zelf voor. Op dit moment heeft hij zelf ook nog een blessure, dat speelt ook nog een rol. Het belangrijkste is dat hij zich op dit moment niet beschikbaar stelt voor Marokko.'

Mazraoui en Ziyech in de clinch met Halilhodzic

Mazraoui en Ziyech liggen overigens al langere tijd in de clinch met Marokko-bondscoach Vahid Halilhodzic. Mazraoui kende een uit de hand gelopen meningsverschil met de oefenmeester, die op zijn beurt niet blij is met de instelling en mentaliteit van Ziyech. Mogelijk heeft dit ook een rol gespeeld bij het niet selecteren van het tweetal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties