'Ajax wil kwakkelende Kudus niet aan de Afrika Cup laten deelnemen'

door Jesse ter Haar 66

Bron De Telegraaf

'Ajax wil kwakkelende Kudus niet aan de Afrika Cup laten deelnemen'

door Jesse ter Haar 66

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wil Mohammed Kudus niet aan de Afrika Cup deel laten nemen, zo heeft Erik ten Hag na afloop van Ajax - Fortuna Sittard laten weten. Jeroen Kapteijns, verslaggever van De Telegraaf, hoorde de oefenmeester erover spreken.

'Het is zeer aannemelijk dat hij hier blijft', sprak Ten Hag. 'Hij is in anderhalf jaar tijd vier keer geblesseerd geweest. Hij raakte de laatste keer ook weer geblesseerd bij de nationale ploeg. Tja, als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet.'

Overigens lijkt de rappe middenvelder niet al te lang maar uit de roulatie te zijn. In januari hoopt Ten Hag hem op het trainingskamp immers weer op te trainen. 'Of hij mee kan op trainingskamp? Ja, dan moet hij juist mee, omdat hij daar fit moet worden.'

Hoewel er aanvankelijk twijfels waren over de doorgang van de Afrika Cup, lijkt het vanaf volgende maand toch plaats te gaan vinden. De omikronvariant van het coronavirus bracht even twijfel, maar Patrice Motsepe - voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond - liet weten dat er van afgelasting geen sprake is.

Ondertussen speelde Kudus al sinds 7 november geen wedstrijd meer. Hij kampt met een blessure aan zijn rib en is daarvan nog altijd aan het herstellen. Dit seizoen kwam de Ghanees tot vijf Eredivisie-wedstrijden in Ajax 1, waarin hij eenmaal doel wist te treffen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties