Onana opgeroepen voor Afrika Cup met Kameroen

door Thijs Zwagerman 44

Bron Kameroen

Onana opgeroepen voor Afrika Cup met Kameroen

door Thijs Zwagerman 44

Bron Kameroen

Laatst geüpdatet

André Onana gaat in januari hoogstwaarschijnlijk naar de Afrika Cup met Kameroen. De Ajax-doelman is door zijn land opgenomen in de definitieve selectie voor het landentoernooi, maar volledige zekerheid van de doorgang van de Afrika Cup is er nog niet.

Vanwege de opkomst van de omicronvariant van het coronavirus was er recentelijk serieus sprake van dat de Afrika Cup zou worden afgeblazen, maar Patrice Motsepe - voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) - liet weten dat hij ervan uitgaat dat de Afrika Cup ‘gewoon’ doorgang zal vinden.

In dat geval zal Onana met Kameroen gaan uitkomen op het landentoernooi van Afrika. De doelman behoorde de afgelopen interlandperiode voor het eerst sinds zijn dopingschorsing weer tot de selectie van Kameroen en kreeg direct zijn basisplaats terug. Onana zal het met Kameroen in de poulefase opnemen tegen Burkina Faso, Ethiopië en Kaapverdië. Bij Ajax kan Onana normaliter niet rekenen op een basisplaats. De keeper is reservedoelman achter eerste keuze Remko Pasveer.

Welke Ajacieden volgen Onana naar Afrika Cup?

De Afrika Cup duurt van 9 januari tot en met 6 februari. Naast Onana zal Ajax hoogstwaarschijnlijk ook Sébastien Haller af moeten staan. Haller is een vaste kracht bij Ivoorkust en zal dus waarschijnlijk ook op korte termijn worden opgeroepen door zijn land.

In theorie zouden daarnaast ook Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Mohammed Kudus nog voor hun nationale ploegen kunnen worden opgeroepen. Kudus is momenteel echter geblesseerd en lijkt een Afrika Cup-deelname met Ghana zodoende te kunnen vergeten. Mazraoui leeft bij Marokko in onmin met bondscoach Vahid Halilhodzic en behoort de laatste maanden daarom niet tot de nationale selectie van Marokko. Voor Labyad geldt vanwege sportieve redenen hetzelfde. Gedurende de Afrika Cup speelt Ajax wedstrijden tegen FC Utrecht, Excelsior Maassluis, PSV en Heracles Almelo.

Wedden op Ajax - Fortuna Sittard? Ontvang negen keer je inzet als Ajax met 5-0 wint!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties