Blind haalt uit: 'Nooit geloofd in die constructie'

door Bart Veenstra 29

Blind haalt uit: 'Nooit geloofd in die constructie'

door Bart Veenstra 29

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Danny Blind is niet bepaald enthousiast over het beleid dat Ajax de laatste jaren voert. De oud-verdediger, die later ook trainer was bij Ajax, is van mening dat de Fluwelen Revolutie, die in 2011 door Johan Cruijff in het leven werd geroepen, niet heeft weten te slagen.

Vooral het Technisch Hart vindt Blind een orgaan wat mislukt is. 'Ik heb sowieso nooit geloofd in de constructie zoals die de laatste vier à vijf jaar gehanteerd wordt bij Ajax. Ik vind dat er duidelijkheid moet zijn over wie waar verantwoordelijk voor is en dat dat ook afgekaderd moet zijn zodat je er mensen verantwoordelijk voor kunt houden', aldus Blind vrijdagavond bij Ziggo Sport.

In de afgelopen jaren sneuvelden meerdere mensen bij Ajax. Zo vertrok Wim Jonk als hoofdjeugdopleiding, ging Peter Bosz afgelopen zomer weg na een conflict en eerder deze week vertrokken Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. 'Als ik nu de pers moet geloven, dan heeft Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) daar vanaf begin af aan niet achtergestaan en wilde hij een andere richting op.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.