Rijkhoff en Chourak verzorgen samen enig echt Jong Ajax-hoogtepunt in Oss

door BadembaBarrie 47

Bron Ajax Showtime

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na de inspiratieloze nederlaag op bezoek bij TOP Oss.

Jong Ajax speelt slecht

Als Jong Ajax thuis tegen MVV zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, kwam het duel in Oss in de buurt van dat andere uiteinde. Weinig van wat Jong Ajax probeerde lukte. Zowel aanvallend als verdedigend zal Dave Vos toch regelmatig bedroefd zijn geraakt van wat zijn ploeg liet zien. Zeker voor rust hield het aan Jong Ajax’ zijde niet over. Na rust waren de Amsterdamse beloften iets dominanter. Mede ingegeven dat TOP Oss het niet erg leek te vinden om wat verder in te zakken om de voorsprong te verdedigen. Ook in de tweede helft was het aantal kansen echter spaarzaam. Zo was er van momentum na de overwinning op MVV geen sprake.

De Graaff klein lichtpuntje

Tussen alle malaise door was Tom de Graaff de speler aan Jong Ajax’ zijde die zich op momenten nog wel in positieve zin kon laten zien. De doelman had niet eens zo gek veel te doen en trof weinig blaam bij de tegendoelpunten die hij te verwerken kreeg. Sterker nog, de corner waaruit Arthur Allemeersch de 2-0 binnenkopte kwam er alleen doordat De Graaff de pegel van Karim Loukili uit de kruising tikte. De keeper is bezig aan een sterk seizoen en hoeft ondanks de nederlaag en de tegendoelpunten niet ontevreden terug te kijken op zijn eigen optreden in Oss.

Chourak zorgt voor dreiging

Zeker in aanvallend opzicht hield het niet over aan de kant van Jong Ajax. Eigenlijk de enige die wat creëerde was Nassef Chourak. Allebei de uitgespeelde kansen van Jong Ajax voor rust kwamen mede dankzij een goede eindpass van de linkspoot tot stand. Teamgenoten David Kalokoh en Silvano Vos wisten het voorbereidende werk van Chourak echter niet op waarde te schatten. Julian Rijkhoff lukte dat kort na rust wel, toen driemaal scheepsrecht bleek voor Chourak. De voorzet van de rechtsbuiten van dienst werd door Rijkhoff bij de tweede paal binnengekopt. Chourak had zijn wedstrijd na een uur kunnen en misschien wel moeten bekronen met een doelpunt, maar toen hij zelf het eindstation van een goede teruggetrokken bal was, leek hij toch enigszins te schrikken en werkte hij de bal naast.

Rijkhoff scoort weer

Als Rijkhoff tegen Jong FC Utrecht redelijk onzichtbaar was en tegen MVV zijn klasse toonde, was het duel met TOP Oss een combinatie van beide. De kersrverse Ajax 1-speler kwam in het Frans Heesen stadion niet veel in het spel voor. Met enkele acties en passes probeerde hij zijn stempel wel te drukken, maar zeker voor rust lukte dat niet. Zoals dat een echte spits betaamt had Rijkhoff tegen TOP Oss echter aan één moment genoeg om toch van waarde te zijn voor zijn ploeg. Met een beetje hulp van doelman Max van Herk, die er niet heel lekker uitzag, kopte Rijkhoff Jong Ajax kort na rust op 2-1. Genoeg voor een comeback was het niet, maar Rijkhoff zal het persoonlijke hoogtepuntje toch koesteren.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax
#dorjaj: Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven
#jajado: Kaplan en Setford koesteren persoonlijke hoogtepunten bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax
#rodjaj: Setford en Chourak blinken uit ondanks nederlaag van debutantenfabriek Jong Ajax
#jajwil: Kaplan oogt hoopgevend bij Jong Ajax, Idumbo Muzambo sterk als rechtsbuiten
#nacjaj: Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1
#jajtop: Kaplan brengt rust in defensie Jong Ajax, die opnieuw weinig weggeeft
#jajhel: Godts wordt steeds beslissender bij Jong Ajax, met een beetje hulp van Ávila
#dbojaj: Blessure Godts dreigt creativiteitsprobleem Jong Ajax nog groter te maken
#jajjut: Van Axel Dongen en Misehouy vieren rentree bij Jong Ajax, waar Sarfo steeds belangrijker wordt
#jpsjaj: Misehouy krijgt te weinig bij Jong Ajax, maar timmert aan de weg terug
#einjaj: Misehouy nu wel weer beslissend bij Jong Ajax, dat desondanks niet wint
#wiljaj: De Graaff speelt sleutelrol bij volwassen ogend Jong Ajax
#jajgro: Vos en Fitz-Jim niet genoeg om teleurstellend Jong Ajax te inspireren
#jajdor: Henderson en Van 't Schip zien Kaplan in aanloop naar PSV visitekaartje afgeven bij Jong Ajax
#jutjaj: Kaplan baken van rust bij Jong Ajax, waar Rijkhoff en Mannsverk terugkeren