Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven

door BadembaBarrie 44

Bron Ajax Showtime

Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven

door BadembaBarrie 44

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na de een nieuwe harde nederlaag, op bezoek bij FC Dordrecht.

Defensieve malaise zet zich voort

Het gebrek aan defensieve organisatie is al het hele seizoen een probleem bij Jong Ajax en die zwakke plek werd ook tegen FC Dordrecht weer pijnlijk blootgelegd. Rocco Robert Shein kon eenvoudig doorlopen bij de 2-0, Ilias Bronkhorst werd geen strobreed in de weggelegd bij de 3-0 en Olivier Aertssen mocht van geluk spreken dat zijn mispeer bij een 3-0 achterstand niet bestraft werd door Robert Kriwak, die van dichtbij op Charlie Setford stuitte. Het schutterde enorm bij Jong Ajax achterin, dat de harde nederlaag zo over zichzelf afriep.

Debutanten Verschuren en Gorter

Nick Verschuren zal met gemengde gevoelens terugkijken op deze avond. Enerzijds maakte hij zijn profdebuut en mocht hij gelijk de negentig minuten volmaken. Dat deed hij echter wel tijdens een harde nederlaag, waarbij juist de verdediging dus totaal niet goed stond. Daar had ook Verschuren zelf zijn aandeel in. De 3-0 ontstond vanaf een plek waar je de verdediger normaal gesproken toch had mogen verwachten. Anderzijds mocht er van zijn veel ervarener teamgenoten, Aertssen, Tristan Gooijer en Diyae Jermoumi toch vooral meer verwacht worden.

Bij Gorter zullen de gevoelens wellicht minder gemengd zijn. De middenvelder viel in toen de eindstand al op het bord stond en zal zodoende waarschijnlijk een stuk minder druk hebben gevoeld. Zijn optreden was van zo’n korte duur dat het vooral memorabel is, omdat het zijn debuut was. Voor hem en Verschuren valt te hopen dat ze ook snel minuten mogen maken in een beter draaiend Jong Ajax.

Aanvallend uitgekleed

Jong Ajax moest het in Dordrecht zonder meerdere aanvallende sterkhouders doen. Gabriël Misehouy, Mika Godts en Kristian Hlynsson ontbraken alle drie om uiteenlopende redenen en dat gemis deed zich voelen. Jong Ajax slaagde er maar niet in om tot gevaarlijke aanvallen te komen. En als de bal dan een keer rond de Dordtse zestien in bezit kwam, wist het aanvallende kwartet, bestaande uit Stanis Idumbo Muzambo, Jaydon Banel, Ar’jany Martha en Nassef Chourak, zich er zelden raad mee. Eigenlijk wist alleen eerstgenoemde zijn talent bij vlagen tentoon te stellen. Dat leverde Jong Ajax zijn gevaarlijkste momenten op, maar geen doelpunt.

Agougil biedt hoop

Tussen alle misère door viel er nog wel iets positiefs te zien. Oualid Agougil speelde verre van zijn beste wedstrijd, maar toonde bij vlagen in Dordrecht wel aan erg goed te kunnen voetballen. Vanaf het middenveld was hij eigenlijk de enige die meer dan eens iets klaargespeeld kreeg, door een mannetje te passeren, de bal net iets langer in bezit te houden of een teamgenoot vrij te spelen. Zeker voor rust vertoonde de voetballer in Agougil soms tekenen van leven. Al met al was het te weinig om iets op te leveren tegen Dordrecht, maar het bood in ieder geval hoop met het oog op de toekomst.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.