Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax

door BadembaBarrie 301

Bron Ajax Showtime

Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax

door BadembaBarrie 301

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na de eerste overwinning van het seizoen, thuis tegen VVV-Venlo.

Gaaei is zoekende

De Deense rechtsback kende een trieste aftocht in De Klassieker en kwam daarna niet meer in het stuk voor bij het eerste elftal. Tegen VVV kreeg hij de kans om zonder al te veel druk weer wat minuten te maken en wedstrijdritme te behouden. Daar liet Gaaei bij vlagen zijn kwaliteiten zien. Hij kwam vaak en gretig mee op en trok de bal regelmatig gevaarlijk en opvallend genoeg ook vaak laag voor. Het leverde weliswaar geen doelpunten op, maar zorgde wel voor de nodige dreiging. Verder was de rechtsback niet heel opvallend noch gelukkig. De rechtsback leek nog wat zoekende, zowel in verdedigend als voetballend opzicht. Overall was hij zeker geen stoorzender, maar blonk hij ook niet uit, iets wat in principe natuurlijk wel verwacht wordt van ‘leenspelers’ van Ajax 1.

Ongrijpbare Godts

Mika Godts zal zichzelf dit seizoen al meermaals achter de oren hebben gekrabd. Na een volledige voorbereiding en meerdere goede invalbeurten bij Ajax 1 werd hij in de afgelopen weken zonder pardon meermaals buiten de selectie gelaten. Naar de reden kan ook de jonge Belg slechts gissen; een uitleg van Maurice Steijn zat er niet in. Godts restte zodoende slechts één optie: presteren in Jong en aantonen dat hij wel degelijk bij het eerste elftal thuishoort. En dat doet de aanvaller annex middenvelder. De spelers van VVV-Venlo kregen geen grip op hem en in de combinatie met onder anderen Kristian Hlynsson en Anass Salah-Eddine stichtte Godts meermaals gevaar. Zijn doelpunt kort na rust, voorafgegaan door een schitterende aanname, spande de kroon op de wedstrijd van de jonge Belg, die zijn voeten liet spreken en zo een duidelijk signaal afgaf richting Steijn.

Ramaj sleept Jong Ajax er doorheen

Zo overtuigend als de uitslag, was het spelbeeld niet altijd. Hoewel Jong Ajax de verdiende winnaar was, had het zelfs na de 3-0 nog meermaals een doelpunt tegen kunnen krijgen. Diant Ramaj, die zijn clean sheet tegen FC Eindhoven nog in de blessuretijd in rook op zag gaan, bleek ditmaal echter vastbesloten om de nul op het scorebord te houden.

Op een hachelijk moment kort na rust na, waar hij een bal buiten de zestien volledig verkeerd verwerkte, liet de doelman zich van zijn beste kant zien. Laag in de hoek of hoog door het midden, met de vingertoppen of met zijn voeten, Ramaj hield iedere Venlose poging tussen de palen uit zijn doel. En meermaals op fraaie wijze. Als klap op de vuurpijl mocht hij ook nog een assist bijschrijven. De 3-0 was grotendeels de verdienste van Godts, maar toch: Ramaj zag zijn ploeggenoot goed vrijstaan en bediende hem op maat. Het leverde Jong Ajax uiteindelijk de eerste clean sheet en eerste overwinning van dit seizoen op en die mogen grotendeels op het conto van Ramaj.

Salah-Eddine is belangrijk in de opbouw

Terug van weggeweest bij Jong Ajax: de opbouw van achteruit. Waar er een week eerder tegen Telstar alleen nog maar lange ballen gespeeld werden, werd er tegen VVV ineens weer van achteruit gevoetbald. Wat daarin opviel was de rol van Salah-Eddine, die na de omzetting tegen Telstar midden in de wedstrijd, nu als middenvelder startte. Als nummer acht zakte hij meermaals uit tussen centrale verdedigers Olivier Aertssen en Tristan Gooijer, waardoor backs Gaaei en Ar’jany Martha de weg naar voren konden zoeken.

Dat concept leverde, zeker in het eerste uur waarin Salah-Eddine op het veld stond, enkele goede aanvallen op. Als dirigent van achteruit speelde Salah-Eddine ditmaal wel weer een sterke wedstrijd, die hij bekroonde met de 2-0. Gezien de fikse concurrentie op linksback en het zwalkende middenveld en gebrek aan opbouw bij Ajax 1, is deze omzetting van Dave Vos er één om in de gaten te houden.

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong AJjax

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.