Ramaj helpt Jong Ajax met fraaie reddingen en assist aan eerste overwinning van het seizoen

door BadembaBarrie 775

Bron AS

Ramaj helpt Jong Ajax met fraaie reddingen en assist aan eerste overwinning van het seizoen

door BadembaBarrie 775

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft na negen duels eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Thuis tegen VVV-Venlo waren de beloften zeker voor rust voetballend sterk, creëerden ze meerdere goede kansen en kwamen ze op een verdiende 2-0 voorsprong. Nadat Mika Godts kort na rust voor 3-0 had gezorgd, werd er minder gecreëerd door de ploeg van Dave Vos. Mede doordat Diant Ramaj echter enkele knappe reddingen verrichtte, kwam de voorsprong van de Amsterdamse beloften geen moment écht meer in gevaar.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Mika Godts. De linksbuiten kwam vanaf die positie naar binnen en plaatste de bal met zijn binnenkant richting de verre hoek. Doelman Jan de Boer was geslagen, maar werd gered door de paal. Na een korte fase van aanhoudende Venlose druk, die in doelpogingen slechts een afstandsschot van Maagnus Kastrup Larsen opleverde, kreeg Jong Ajax het initiatief terug. Het leverde kansen op voor Anass Salah-Eddine en Jaydon Banel, maar eerstgenoemde schoot uit de tweede lijn voorlangs, terwijl de aanvaller op De Boer stuitte en daarna net tekort kwam om de bal binnen te glijden.

Jong Ajax maakte echter duidelijk de meeste aanspraak op de voorsprong en kreeg na twintig minuten loon naar werken. Kristian Hlynsson ontfermde zich over een vrije trap links op de rand van de zestien en schoot de bal fraai in de korte kruising voor 1-0. De eerste de beste kans daarna had bijna nog de 2-0 opgeleverd, maar David Kalokoh wist een bal die plots voor zijn voeten kwam onvoldoende richting mee te geven, waardoor De Boer kon keren.

De 2-0 zou echter niet lang op zich laten wachten. Jong Ajax bleef de betere ploeg en combineerde meermaals gevaarlijk door tot aan de Venlose zestien. Onder meer Salah-Eddine, Hlynsson en Godts waren daar vaak bij betrokken. Anton Gaaei deed ook mee bij Jong Ajax en had ook zo zijn aandeel in het gevaar, met name meteen serie goede voorzetten. Daar ontstonden niet direct hele grote kansen uit, maar het zorgde wel voor onrust achterin bij de bezoekers. Daar kon Salah-Eddine uiteindelijk van profiteren, door van dichtbij de 2-0 binnen te schieten.

De ploeg van Dave Vos stond dit seizoen eenmaal eerder met 2-0 voor bij rust. Thuis tegen FC Emmen eindigde het destijds in 3-3, mede doordat Jong Ajax na rust weinig meer creëerde en relatief vroeg de 1-2 tegen kreeg. Ditmaal handelden de beloften dat beter af en daarin had Diant Ramaj een belangrijk aandeel. Dat leek eerst in negatieve zin te gebeuren, toen hij uitkwam tot buiten zijn zestien, maar de bal volledig verkeerd verwerkte. Soulyman Allouch nam de bal over, maar Ramaj kon genoeg storen om een direct schot te voorkomen. De uiteindelijke poging van de linksbuiten van VVV liet vervolgens te wensen over.

In de wetenschap dat dat moment met een sisser was afgelopen, kon Ramaj zich in positeive zin onderscheiden. Dat deed hij eerst met enkele uitstekende reddingen, waarmee hij de 2-1 voorkwam. Niet veel later mocht hij ook nog een assist op zijn naam bijschrijven. VVV had de restverdediging even totaal niet op orde, waardoor Mika Godts zich ineens in zeeën van ruimte op de rechterflank begaf. Ramaj had het gezien en bediende zijn Belgische ploeggenoot met een lange bal op maat, die door Godts feilloos werd aangenomen en gecontroleerd. De weg naar het doel lag vervolgens open en oog in oog met De Boer plaatste Godts de bal vanaf randje zestien rustig in de verre hoek, voor 3-0.

Qua scoreverloop leek dat de genadeklap voor VVV, dat desondanks nog eens extra aanzette tot een doelpunt. En niet zonder gevaar. Zo kon Michalis Kosidis van dichtbij koppen, maar wist hij de bal niet op doel te krijgen. Iets na het uur zag Ramaj nog twee ballen op zich af komen. Eerst van Simon Janssen, van links in de korte hoek en daarna van afstand van Allouch. De eerste poging was significant gevaarlijker en lastiger dan de tweede, maar op beide schoten stond Ramaj zijn mannetje en hield hij zijn doel schoon.

Daarmee leek het Venlose verzet ook wel gebroken. De bezoekers bleven wel de aanval zoeken, maar wisten de talenten van Jong Ajax eigenlijk geen moment meer van hun stuk te brengen. In de omschakeling hadden de beloften via onder meer invaller Diyae Jermoumi nog een kans op de 4-0. Kort voor tijd kon Ramaj zich ook nog even onderscheiden, door een nieuwe knal van Janssen, die even goed leek te zijn voor de eretreffer, over de lat te tikken. Daarmee verzekerde de Duitser zijn ploeg van de eerste driepunter van het seizoen en zichzelf van een clean sheet.

Opstelling Jong Ajax:

Ramaj; Gaaei (Jermoumi 46'), Aertssen, Gooijer, Martha (Chourak 62'); Brandes, Hlynsson, Salah-Eddine (Idumbo Muzambo 62'); Banel, Kalokoh, Godts.

Wissels Jong Ajax:

C. Setford, Sarfo, Jermoumi, Chourak, Agougil, Idumbo Muzambo, Verschuren.

Opstelling VVV Venlo:

De Boer; Rutten (Lathouwers 59'), Ketting, Timber, Janssen; Kluskens (Klaasen 53'), Sierra; Larsen (Sedlacek 53'), Smans (Berden 53'), Allouch; Kosidis

Wissels VVV Venlo:

Hagi, Doesburg, Berden, Klaasen, Sedlacek, Henderikx, Dirks, Lathouwers, Schrick, Craenmehr

Doelpunten:

1-0 Kristian Hlynsson (20')
2-0 Anass Salah-Eddine (32')
3-0 Mika Godts (56')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.