Misehouy nu wel weer beslissend voor Jong Ajax, dat desondanks niet wint

door BadembaBarrie 57

Bron Ajax Showtime

Misehouy nu wel weer beslissend voor Jong Ajax, dat desondanks niet wint

door BadembaBarrie 57

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na het 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Eindhoven.

Lichtzinnigheid

Dusan Tadic was in een interview met Voetbal International eerder deze week openlijk kritisch op de verslechterde mentaliteit die er in zijn optiek op De Toekomst was gaan heersen. Daarbij benoemde hij ook de doorstromende jeugd. Of het daar op zaterdagavond in Eindhoven mee te maken had, is giswerk, maar feit is dat de spelers van Jong Ajax op momenten erg lichtzinnig te werk gingen. Bij veel jongens in het elftal ontbreekt het niet aan technisch vermogen, maar in de duels werden ze – zelfs met de fysieke verhoudingen in het achterhoofd – vaak toch te makkelijk afgetroefd door FC Eindhoven.

Misehouy weer beslissend

Voor hij half oktober aan zijn lies geblesseerd raakte, kon Gabriël Misehouy al uitstekende cijfers overleggen. Met vijf goals en twee assists uit acht optredens, was de creatieveling regelmatig belangrijk voor Jong Ajax. Na twee invalbeurten, had Misehouy tegen FC Eindhoven eindelijk zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer te pakken en die luisterde hij op met hetzelfde beslissende vermogen dat hij begin dit seizoen tentoonstelde. Met een goal en assist was hij direct betrokken bij de twee doelpunten van Jong Ajax. Qua spel zit Misehouy nog niet op het niveau van voor zijn blessure, maar zijn optreden tegen Eindhoven was wel weer een volgende stap op weg daarnaartoe. Als hij zo doorgaat, lijken alleen eventuele contractperikelen een officieel debuut in Ajax 1 potentieel in de weg te kunnen staan.

Salah-Eddine laat zich weer eens zien

Anass Salah-Eddine heeft roerige maanden achter de rug. Hij begon het seizoen als eerste linksback van Ajax, maar zag op zijn positie meerdere spelers gekocht worden en zakte zo ver terug dat hij inmiddels vijfde keuze op die positie lijkt. Als hij dan eens bij Jong Ajax meedeed, speelde hij vaak als nummer acht, een positie waar hij ook tegen FC Eindhoven weer stond. Daar wisselde Salah-Eddine mindere en betere optredens af, maar zo beslissend en goed als je van hem inmiddels zou mogen verwachten was het niet. Tegen FC Eindhoven liet hij toch weer iets van zijn klasse zien, met een goede onderschepping en dito rush langs meerdere tegenstanders. Het eindigde met een teruggetrokken bal op Misehouy die daar dankbaar gebruik van maakte en de 1-2 op het bord zette. Het zou voor Salah-Eddine zomaar eens zijn laatste hoogtepunt in een Ajax-shirt kunnen zijn, want heel veel perspectief lijkt hij in Amsterdam niet meer te hebben.

Invaller Boerhout zorgt voor dreiging

Yoram Boerhout is dit seizoen lang geblesseerd geweest, maar mocht tegen FC Eindhoven eindelijk weer minuten maken. In de tien minuten, inclusief blessuretijd, die hem gegund waren, maakte hij gelijk een goede indruk en kreeg hij – mede door een goede eigen actie – nog een aardige mogelijkheid om te scoren. Zover kwam het niet voor de aanvaller, maar zijn korte invalbeurt tegen FC Eindhoven was desalniettemin levendig en in die zin potentieel veelbelovend met het oog op de tweede seizoenshelft.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax
#dorjaj: Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven
#jajado: Kaplan en Setford koesteren persoonlijke hoogtepunten bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax
#rodjaj: Setford en Chourak blinken uit ondanks nederlaag van debutantenfabriek Jong Ajax
#jajwil: Kaplan oogt hoopgevend bij Jong Ajax, Idumbo Muzambo sterk als rechtsbuiten
#nacjaj: Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1
#jajtop: Kaplan brengt rust in defensie Jong Ajax, die opnieuw weinig weggeeft
#jajhel: Godts wordt steeds beslissender bij Jong Ajax, met een beetje hulp van Ávila
#dbojaj: Blessure Godts dreigt creativiteitsprobleem Jong Ajax nog groter te maken
#jajjut: Van Axel Dongen en Misehouy vieren rentree bij Jong Ajax, waar Sarfo steeds belangrijker wordt
#jpsjaj: Misehouy krijgt te weinig bij Jong Ajax, maar timmert aan de weg terug

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.