Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1

door BadembaBarrie 71

Bron Ajax Showtime

Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1

door BadembaBarrie 71

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na het gelijke spel op bezoek bij NAC Breda.

Godts laat zich gelden

Mika Godts werkt zich dit seizoen in gestaag tempo op naar het eerste elftal. De jonge Belg zit steevast bij de wedstrijdselectie, maar maakt zijn minuten vooralsnog toch nog vooral bij Jong Ajax. Daar beschikt hij met drie goals en twee assists in negen duels over een prima moyenne. Tegen NAC Breda liet Godts weer zien waarom hij als zo’n groot talent te boek staat. Hoewel Jong Ajax aanvallend niet heel veel wist af te dwingen, kwamen de gevaarlijke momenten die wel ontstonden, vaak van de voet van de linksbuiten. Zijn doelpunt, volgend op een fraaie solo over de Bredase helft, was het zoveelste signaal dat Godts steeds dichter bij een officiële plaats in de selectie van Ajax 1 komt.

Jong Ajax speelt goed, maar creëert weinig

Op eigen helft zag hetgeen Jong Ajax liet zien er vaak prima uit. Er werd zorgvuldig opgebouwd en gecombineerd en het was veel minder kwakkel dan in de openingsfase van het seizoen. Toch leidde het niet bepaald tot veel kansen. Het doelpunt kwam vooral voort uit de individuele klasse van Godts. De andere grote kans, eveneens voor Godts, ontstond uit een corner. In de tweede helft zette NAC meer aan en lag er wel ruimte voor de omschakeling, maar ook daar wist Jong Ajax te weinig mee te doen. Het ontbrak aan zuiverheid in de laatste pass of de juiste keuze op het laatste moment.

Defensieve organisatie staat steeds beter

Eerder dit seizoen was de defensie hét heikele punt bij Jong Ajax. Tegen Willem II en ook weer tegen NAC Breda, stond het achterin echter een stuk beter. Het tegendoelpunt viel uit knullig balverlies van Olivier Aertssen, die er vervolgens in het duel met Aimé Omgba ook niet heel lekker uitzag. Dat NAC, overduidelijk op jacht naar een doelpunt, tot zo weinig uitgespeelde kansen kwam tegen Jong Ajax, was echter andermaal een compliment naar de verdedigende organisatie.

Setford houdt zijn ploeg op de been

De defensie mocht dan beter staan tegen NAC, dat wil niet zeggen dat de thuisploeg niet gevaarlijk werd. Vlak voor rust en vlak voor tijd bleek de Amsterdamse defensie meermaals niet volledig waterdicht en dus was het aan Charlie Setford om de boel te redden. Ook de doelman is dit seizoen al meermaals niet vrijuit gegaan bij doelpunten, maar in het Rat Verlegh Stadion was hij van grote waarde voor Jong Ajax. Zeker zijn reddingen op de schoten van Roy Kuijpers vlak voor rust en Aimé Omgba vlak voor tijd waren indrukwekkend en cruciaal. Aan het tegendoelpunt kon de doelman verder niet zoveel doen, al baalde hij er wel duidelijk van. Het is echter geen understatement om te zeggen dat Jong Ajax Setford mag bedanken voor het punt dat het behaalde.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax
#dorjaj: Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven
#jajado: Kaplan en Setford koesteren persoonlijke hoogtepunten bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax
#rodjaj: Setford en Chourak blinken uit ondanks nederlaag van debutantenfabriek Jong Ajax
#jajwil: Kaplan oogt hoopgevend bij Jong Ajax, Idumbo Muzambo sterk als rechtsbuiten

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.