Blessure Godts dreigt creativiteitsprobleem Jong Ajax nog groter te maken

door BadembaBarrie 56

Bron Ajax Showtime

Blessure Godts dreigt creativiteitsprobleem Jong Ajax nog groter te maken

door BadembaBarrie 56

Bron Ajax Showtime

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na het late gelijkspel bij FC Den Bosch.

Rechtsback Gooijer 

Met het zwakke optreden van Anton Gaaei in Marseille, zal Tristan Gooijer wellicht wat extra druk hebben gevoeld voorafgaand aan het duel met FC Den Bosch. Zeker nu Devyne Rensch een opmars beleeft in het centrum, zal Gooijer ook beseffen dat er kansen liggen op rechtsback. In Stadion de Vliert lukte het de aanvoerder van dienst echter niet om echt indruk te maken. Zijn eerste doelpunt was fraai, maar buiten zijn treffers om wist ook Gooijer zich niet echt te onderscheiden in Den Bosch. Weinig lukte en naarmate de wedstrijd vorderde, werd de frustratie steeds beter zichtbaar bij de verdediger. Gooijer blijft een naam om dit seizoen in de gaten te houden, maar zijn optreden tegen FC Den Bosch schreeuwde, ondanks zijn dubbelslag, niet direct om meer kansen in Ajax 1.

Jong Ajax creëert weer weinig

De wedstrijd tegen Helmond Sport leverde Jong Ajax veel ruimte, kansen en dus doelpunten op. Den Bosch gaf die ruimte lange tijd minder weg en zoals zo vaak dit seizoen, wist Jong Ajax zich er weinig raad mee. Julian Brandes had bij tijd en wijlen nog wel een goede opening in huis en Mika Godts probeerde er op links, vaak tegen meerdere tegenstanders, het beste van te maken. Pas in de slotfase leidde dat echter tot kansen, toen Raphaël Sarfo Gooijer vond met een lager voorzet. De penalty die tot de 3-3 leidde ontstond uit een onhandige overtreding op Jaydon Banel, die vanuit de zestien nog genoeg te doen had voor hij echt gevaarlijk kon worden. Zo scoorde Jong Ajax weliswaar drie keer, maar liet het aanvalsspel in de kleine ruimte toch weer te wensen over.

Trieste aftocht Godts

Even leek Godts voor de vijfde wedstrijd op rij met een beslissend doelpunt van het veld te stappen. Tegen Den Bosch speelde de linksbuiten een moeizame wedstrijd, maar zoals dat hem kenmerkt, bleef hij zoeken naar openingen en kansen. In de vorm van een penalty kreeg en benutte hij die kans in de 88e minuut. Enkele minuten later viel Godts echter uit met wat eruit zag als een fikse blessure. In een uiterste poging de bal binnen te houden, leek Godts zich te verstappen en ging hij met een schreeuw van pijn naar de grond. Zijn aftocht per brancard zette het beeld dat even daarvoor al was ontstaan extra kracht bij: dit lijkt een hele vervelende te worden.

Creatieve schaarste

Zo kende Godts een trieste afloop van zijn avond en los van het emotionele aspect was zijn uitvallen ook voor Jong Ajax een harde klap. Godts stak namelijk in erg goede vorm, met vier goals en twee assists uit zijn laatste vijf optredens. Daarbij was hij de laatste weken regelmatig de enige speler van wie creativiteit en dreiging uitging. Zeker na het wegvallen van Gabriël Misehouy en het doorschuiven van Kristian Hlynsson naar Ajax 1, droeg Godts de grootste aanvallende verantwoordelijkheid bij Jong Ajax. Die rol vervulde hij met verve, maar nu we de creatieveling voorlopig waarschijnlijk niet op het veld hoeven te verwachten, neemt de creatieve schaarste voorin wel erg schrijnende vormen aan.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax
#dorjaj: Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven
#jajado: Kaplan en Setford koesteren persoonlijke hoogtepunten bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax
#rodjaj: Setford en Chourak blinken uit ondanks nederlaag van debutantenfabriek Jong Ajax
#jajwil: Kaplan oogt hoopgevend bij Jong Ajax, Idumbo Muzambo sterk als rechtsbuiten
#nacjaj: Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1
#jajtop: Kaplan brengt rust in defensie Jong Ajax, die opnieuw weinig weggeeft
#jajhel: Godts wordt steeds beslissender bij Jong Ajax, met een beetje hulp van Ávila

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.