Jong Ajax weet laatste duel van 2023 ondanks goal en assist Misehouy niet te winnen

door BadembaBarrie 560

Bron Ajax Showtime

Jong Ajax weet laatste duel van 2023 ondanks goal en assist Misehouy niet te winnen

door BadembaBarrie 560

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft het laatste duel van 2023 niet weten te winnen. Op bezoek bij FC Eindhoven kwam de ploeg van Dave Vos, mede dankzij een assist en doelpunt van Gabriël Misehouy, tot tweemaal toe op voorsprong. Die wist het echter geen van beide keren vast te houden en dus eindigde het duel in het Jan Louwers Stadion in 2-2.

Jong Ajax begon sterk aan het duel en zette de thuisploeg fel onder druk. Dat leidde tot snelle balveroveringen en na vier minuten ook al tot de 0-1. Gabriël Misehouy gaf de bal mee aan Raphaël Sarfo, die erop uit leek een voorzet te geven. De bal vloog echter laag richting de verre hoek, tot verrassing van Brondeel, die het leerwerk aan zich voorbij liet gaan en het net zag raken.

Zo had Misehouy bij zijn eerste basisplaats sinds zijn blessure weer een assist te pakken, maar hij had in de openingsfase bij nog drie goals direct betrokken kunnen zijn. Zo kon hij na een balverovering ineens door in de rechter half space en had hij in de twee-tegen-twee de keuze tussen schieten of David Kalokoh in stelling brengen. Het resultaat hield echter het midden tussen beide en dus ging de kans voorbij. Daarvoor en daarna kreeg de nummer tien twee schietkansen van vlak buiten de zestien en kwam hij met beide pogingen dichtbij. Brondeel wist het eerste schot echter uit zijn doel te houden en zag de tweede bal via een verdediger naast gaan.

FC Eindhoven dreigde even weggespeeld te worden en het thuispubliek uitte zijn onvrede. Na ruim tien minuten was daar echter niet de 0-2 die in de lucht leek te hangen, maar de gelijkmaker waar de thuisploeg nauwelijks aanspraak op maakte. Nadat Joey Sleegers een grote kans aan zich voorbij had zien gaan, werkte Dyon Dorenbosch de bal uit een corner wel binnen: 1-1.

De toon voor een levendig duel vol kansen leek gezet, maar wie daar voor ging zitten, kwam toch van een koude kermis thuis. De wedstijd kenmerkte zich na de gelijkmaker vooral door slordigheden en mislukte aanvalspogingen. Het tempo lag laag en Jong Ajax kwam regelmatig een stap te laat in het druk zetten. Daar wist Eindhoven op zijn beurt echter ook niets mee te doen. De dreiging van de thuisploeg beperkte zich tot een mislukte voorzet uit dreigende positie en een afstandsschot dat er gevaarlijker uitzag dan hij uiteindelijk bleek.

Tijdens het eerste kwartier na rust viel dan ineens weer een hele hoop te beleven. Eindhoven kreeg via onder meer Evan Rottier en Collin Seedorf enkele grote kansen. Eerstgenoemde had het vizier echter niet op scherp en kopte van dichtbij over, terwijl Seedorf zijn afstandsschot via Tom de Graaff en de paal over de achterlijn zag gaan.

Ook Jong Ajax liet zich niet onbetuigd en zag Ar’Jany Martha bijvoorbeeld uit kansrijke positie voorlangs schieten. Uit de doeltrap die volgde zette Anass Salah-Eddine goed druk en veroverde hij de bal, om vervolgens langs meerdere tegenstanders te snellen en de bal terug te leggen op Misehouy. Die hoefde van enkele meters afstand zijn voet alleen nog maar tegen de bal te zetten om de 1-2 binnen te werken.

Het bleek echter niet genoeg om de Eindhovense aanvalsdrift de kop in te drukken. De thuisploeg ging door met aanvallen en nadat Justin Ogenia de verre kruising nog miste, vond Ozan Kökçü die na een kleine zeventig minuten wel met een fraaie krul vanuit het strafschopgebied.

Zo stond het weer gelijk in het Jan Louwers Stadion met nog twintig minuten op de klok. Invaller Farouq Limouri kreeg kort na de gelijkmaker een goede kans op de voorsprong, maar zijn kopbal bij de tweede paal was niet op doel. Daarna zakte het tempo bij Eindhoven echter weer weg en kreeg Jong Ajax nog enkele goede mogelijkheden op de winst.

Het ontbrak de Amsterdamse beloften echter aan scherpte voor het doel. Zo schoot Kalokoh in de één-op-één met Brondeel via de keeper naast, liep Martha de bal in kansrijke positie over de achterlijn en kregen achtereenvolgens invaller Yoram Boerhout en Jaydon Banel – hij zelfs van heel dichtbij – de bal ook niet langs Brondeel.

Aan de overzijde moest De Graaff nog eenmaal in actie komen. Sven Simons leek een voorzet te willen geven, maar gaf de bal zoveel effect mee dat het leerwerk richting de verre kruising draaide. Een spectaculaire winnende treffer leek even in de maak, maar De Graaff stak daar een stokje voor en zorgde zo dat het bij 2-2 bleef.

Opstelling FC Eindhoven:

Brondeel; Seedorf (Limouri 67'), Amevor, Wouters; Dorenbosch, Van Doorn, Simons, Ogenia, Rottier, Kökçü, Sleegers

Wissels FC Eindhoven:

Borgmans, Fancito, Swerts, Kestens, Limouri, Garden, Van Rosmalen, Giebels, Sas, Rego, Azzagari, Persyn

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Sarfo (Alders 84'), Aertssen, Janse, Martha; Brandes, Misehouy (Gorter 71'), Salah-Eddine (Speksnijder 78'); Chourak (Agougil 71'), Kalokoh (Boerhout 84'), Banel

Wissels Jong Ajax:

Kremers, Agougil, Boerhout, Alders, Speksnijder, Gorter, Ebite

Doelpunten: 

0-1 Raphaël Sarfo (4')
1-1 Dyon Dorenbosch (12')
1-2 Gabriël Misehouy (58')
2-2 Ozan Kökçü (69')

Bijzonderheden: 

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.