Vos en Fitz-Jim niet genoeg om teleurstellend Jong Ajax te inspireren

door BadembaBarrie 50

Bron Ajax Showtime

Vos en Fitz-Jim niet genoeg om teleurstellend Jong Ajax te inspireren

door BadembaBarrie 50

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Resultaat is bij Jong Ajax van ondergeschikt belang. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Daarom probeert Ajax Showtime naast het wedstrijdverslag ook analytischer te kijken naar de wedstrijden van de beloftenploeg. Wat viel erop? Wie onderscheidden zich? En welke eventuele conclusies kunnen er worden getrokken? Jong Ajax-watcher Bademba Barrie zet de meest opvallende zaken uiteen. Ditmaal na de nipte thuisnederlaag tegen FC Groningen.

Fel Groningen laat Jong Ajax kansloos

De confrontatie tussen FC Groningen en Jong Ajax van begin dit seizoen was er één tussen mannen en jongens. De Amsterdamse beloften lieten zich de kaas van het brood eten en werden op eigenlijk alle fronten afgetroefd. Op het hoofdveld van De Toekomst waren de verhoudingen niet zo scheef als in de Euroborg, maar echt veel te zeggen had Jong Ajax ook niet. Groningen zette fel en hoog druk, kreeg op die manier al snel kansen en had binnen een kwartier de voorsprong te pakken. Daarna nam de druk iets af en kreeg Jong Ajax iets meer tijd en ruimte om te voetballen. Ver kwam de ploeg van Dave Vos echter niet. Combinaties mislukten en de aanval werd zelden bereikt. Als dat laatste wel lukte, lukte het de aanvallers vervolgens echter niet om er iets mee te doen. Zo kan zelfs een 0-1 nederlaag kansloos aanvoelen.

Terugkeer Vos

De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Groningen betekende de terugkeer van Silvano Vos op het voetbalveld. Zijn laatste duel dateerde van 24 november, thuis tegen TOP Oss. Daar duurde zijn wedstrijd net een minuut te lang, wat vlak voor zijn wissel schoot het er weer in bij Vos. Dezelfde knieblessure die hij tegen Brighton opliep en waar hij al langer mee sukkelde hield hem weer twee maanden aan de kant, maar nu is de middenvelder dus terug. In een slechte wedstrijd van Jong Ajax’ kant wist Vos bij vlagen wel een aardig niveau aan te tikken. Hij was één van de weinigen die mee kon in het felle en fysieke spel van Groningen en had aan de bal ook enkele goede momenten. Voor Vos zal het echter vooral fijn zijn dat hij weer staat te voetballen. Nu is het een kwestie van fit blijven en weer aanhaken bij Ajax 1.

Fitz-Jim terug in Jong Ajax

Voor Kian Fitz-Jim zal zijn terugkeer bij Jong Ajax minder als een hoogtepunt voelen. Aan het begin van het seizoen werd hij verhuurd aan Excelsior. Zijn eerste paar optredens bij Jong Ajax hadden aangetoond dat hij toe was aan de Eredivisie en Ajax 1 zat toen nog ruim in de middenvelders. Nog geen halfjaar later is Fitz-Jim echter teruggehaald naar Amsterdam, ondanks dat hij in Kralingen inmiddels basisspeler was. Minuten in Ajax 1 zaten er tijdens de eerste twee wedstrijden na de winterstop nog niet in en dus stond Fitz-Jim ineens opnieuw aan de aftrap in een Keuken Kampioen Divisiewedstrijd. Tegen Groningen speelde de middenvelder niet bijzonder, maar toonde hij wel aan duidelijk van een hoger niveau dan zijn teamgenoten te zijn. Het valt voor Fitz-Jim dan ook te hopen dat Ajax meer met hem van plan is dan het tot nu toe laat blijken, want bij nog een halfjaar Keuken Kampioen Divisie heeft Fitz-Jim weinig baat.

Aanvallende armoede

Voorin hield het bij Jong Ajax tegen FC Groningen niet over. De voorhoede – bestaande uit Raphaël Sarfo, David Kalokoh en Jaydon Banel – slaagde er maar niet in om de Groningse defensie echt aan het zweten te brengen. Zeker de vleugelspelers lieten zich regelmatig uitzakken om de bal dan maar op te komen halen. Het zat wat dat betreft vol goede intenties, maar het resultaat was er niet naar. Gabriël Misehouy stichtte als nummer tien nog enig gevaar, met enkele schoten van buiten de zestien, maar ook de creatieveling wist het Hidde Jurjus niet lastig te maken. Voor Jong Ajax is het dan ook te hopen dat Mika Godts snel terugkeert, want de beloften kunnen een doelgerichte vleugelspeler met een actie duidelijk goed gebruiken.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer terugblikken op wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen:

#grojaj: Misehouy en Fitz-Jim laten zich zien tijdens harde nederlaag Jong Ajax
#jajgra: Gooijer onderscheidt zich bij Jong Ajax dat de voetballende oplossing niet vindt
#camjaj: Maestro Fitz-Jim is toe aan de Eredivisie, ook aanvoerder Misehouy valt weer op
#mvvjaj: Aertssen en Vos ongelukkig bij Jong Ajax, dat blijft blunderen in de opbouw
#jajemm: Misehouy dartelt bij Jong Ajax, waar Van Axel Dongen zijn rentree maakt
#jazjaj: Verdediging blijft het grootste hoofdpijndossier bij dolend Jong Ajax
#jajein: Ramaj debuteert bij Jong Ajax, waar meerdere spelers op de deur van Ajax 1 kloppen
#teljaj: Misehouy en Godts combineren spaarzame lichtpuntjes bij elkaar, tijdens nieuwe nederlaag Jong Ajax
#jajvvv: Godts en Ramaj stelen de show en Salah-Eddine verzorgt de opbouw bij eerste zege Jong Ajax
#dorjaj: Agougil en Idumbo Muzambo bieden hoop bij Jong Ajax, dat de doelpunten weg blijft geven
#jajado: Kaplan en Setford koesteren persoonlijke hoogtepunten bij bloedeloos gelijkspel Jong Ajax
#rodjaj: Setford en Chourak blinken uit ondanks nederlaag van debutantenfabriek Jong Ajax
#jajwil: Kaplan oogt hoopgevend bij Jong Ajax, Idumbo Muzambo sterk als rechtsbuiten
#nacjaj: Godts geeft met fraaie sologoal bij Jong Ajax nieuw signaal af richting Ajax 1
#jajtop: Kaplan brengt rust in defensie Jong Ajax, die opnieuw weinig weggeeft
#jajhel: Godts wordt steeds beslissender bij Jong Ajax, met een beetje hulp van Ávila
#dbojaj: Blessure Godts dreigt creativiteitsprobleem Jong Ajax nog groter te maken
#jajjut: Van Axel Dongen en Misehouy vieren rentree bij Jong Ajax, waar Sarfo steeds belangrijker wordt
#jpsjaj: Misehouy krijgt te weinig bij Jong Ajax, maar timmert aan de weg terug
#einjaj: Misehouy nu wel weer beslissend bij Jong Ajax, dat desondanks niet wint

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.