Silvano Vos

Silvano Vos (Amsterdam, 16 maart 2005) is geboren in Amsterdam en groeide op in Diemen-Zuid. De middenvelder begon met voetballen bij AVV Zeeburgia, waarna hij op twaalfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam. Vos heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2028.

Als jeugdspeler genereerde Vos al enige bekendheid bij de supporters van Ajax. In 2015 mocht hij voorafgaand aan het thuisduel met Willem II de bal hooghouden. In totaal hield hij de bal 3178 keer hoog en hij had nog wel even door kunnen gaan, maar Vos werd gevraagd te stoppen omdat de wedstrijd moest beginnen.

In het seizoen 2022/23 werd Vos toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax. In datzelfde seizoen debuteerde Vos ook voor Ajax 1. Dat deed hij op 9 april 2023 in het thuisduel met Fortuna Sittard. Hij kwam in dat duel als invaller in het veld voor Florian Grillitsch. In juli van 2023 verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2028.

Na zijn contractverlenging sprak Vos zijn ambities uit. 'Ik wil de trainer overtuigen en zo snel mogelijk in de basis staan bij Ajax 1. Daar moet ik voor werken en ik moet het laten zien op de training. Ik moet goede mensen om me heen hebben die me pushen en dat heb ik wel, dus het gaat goedkomen.'