Jong Ajax ondanks Ajax 1-influx thuis onderuit tegen FC Groningen

door BadembaBarrie 938

Jong Ajax ondanks Ajax 1-influx thuis onderuit tegen FC Groningen

door BadembaBarrie 938

Laatst geüpdatet

Jong Ajax moet nog even wachten op de eerste overwinning van 2024. De Amsterdamse beloften traden thuis tegen FC Groningen met meerdere Ajax 1-spelers aan, maar dat mocht niet baten. Groningen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en Jong Ajax was eigenlijk geen moment echt bij machte om die ongedaan te maken. Het doelgevaar dat ontstond, kwam voornamelijk van buiten de zestien. Groningen oogde gevaarlijker, maar kwam ook niet verder dan één doelpunt: 0-1.

FC Groningen ging fel van start op De Toekomst en zette Jong Ajax hoog op het veld onder druk. Dat leverde al binnen een minuut de eerste kans van de wedstrijd op en het was aan een goede redding van Tom de Graaff te danken dat de bezoekers niet meteen al op voorsprong kwamen.

De Groningse druk hield echter aan en nadat de bezoekers via onder meer Jorg Schreuders enkele kansen onbenut lieten, was het na ruim een kwartier wel raak. Thom van Bergen kon na een balverovering op de rand van de Amsterdamse zestien uithalen. Dat deed hij met verve, via de onderkant van de lat voor 0-1.

Het doelpunt zorgde ervoor dat Groningen ietwat gas terug nam. Het bleef druk zetten en storen, maar er zat minder urgentie achter en was iets gedoseerder, Het stelde Jong Ajax iets meer in staat om van achteruit te voetballen, maar dat leverde de thuisploeg niet bepaald veel op. Het team leek niet lekker op elkaar ingespeeld, want veel combinaties mislukten en er werden regelmatig verkeerde keuzes gemaakt. De bal kwam vaak niet in de ‘final third’ en als hij dat wel kwam, mislukte de aanval daar alsnog, voor het echt gevaar op kon leveren. Een schot van Gabriël Misehouy in de handen van doelman Hidde Jurjus was het enige Amsterdamse wapenfeit voor rust.

De tweede helft trok de lijn van het laatste deel van de eerste door. In die zin dat Jong Ajax iets meer tijd kreeg aan de bal en voorzichtig op zoek ging naar de gelijkmaker. Qua doelgevaar leverde dat twee pogingen van Misehouy op. Het eerst schot draaide net voorbij de tweede paal. Misehouys tweede poging, uit een combinatie met Kian Fitz-Jim, ging laag richting de verre hoek, maar was daar een prooi voor Jurjus.

Via Anass Salah-Eddine kreeg Jong Ajax misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De linksback nam een diepe bal goed mee met de borst en had de keuze tussen voorgeven of zelf schieten. Het werd een schot, maar dat liet te wensen over en miste het doel uiteindelijk ruim.

Een echt slotoffensief van Jong Ajax bleef echter uit. Sterker nog, het was Groningen dat richting het einde van de wedstrijd nog voor de meeste dreiging zorgde. Het leverde nog een wat hachelijk moment in de zestien op, maar scoren deed ook de uitploeg niet meer. Zo eindigde het in 0-1. Een uitslag die gezien het spelbeeld een logische was.

Opstelling Jong Ajax:

De Graaff; Gaaei (Vink 46'), Aertssen, Kaplan, Salah-Eddine; Vos (Brandes 46'), Misehouy, Fitz-Jim; Sarfo, Kalokoh (Gorter 74'), Banel.

Wissels Jong Ajax:

Kremers, Agougil, Brandes, Verschuren, Gorter, Speksnijder, Vink.

Opstelling FC Groningen:

Jurjus; Rente, Peersman, Blokzijl, Prins; Schreuders; Pelupessy, Hove, Valente; Van Bergen (Turay 75'), Postema.

Wissels FC Groningen:

Meijster, Baron, Bakker, Lien, Määttä, Emeran, Beukers, Mariani, Slor, Turay, De Jonge, Bouland.

Doelpunten:

0-1 Thom van Bergen (17')

Bijzonderheden:

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.