Xavi geeft met wedstrijdselectie pijnlijk signaal af richting Dest

door Gino Haverkamp 86

Bron Gerard Moreno

Xavi geeft met wedstrijdselectie pijnlijk signaal af richting Dest

door Gino Haverkamp 86

Bron Gerard Moreno

Laatst geüpdatet

Sergiño Dest lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van FC Barcelona. De rechtsback is namelijk niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de La Liga-opener met Rayo Vallecano. Volgens Gerard Moreno heeft de oud-Ajacied echter geen blessure, zo schrijft hij op Twitter.

FC Barcelona heeft de 23-koppige selectie gedeeld voor het duel met Rayo Vallecano en het valt op dat Dest niet op de lijst staat. Daarmee lijkt trainer Xavi een belangrijk signaal af te geven. 'Er is geen blessure', schrijft Moreno namelijk. Dat is opvallend, daar de Catalanen niet bijzonder breed in de rechtervleurgelverdedigers zitten. Naar verwachting is Sergi Roberto de rechtsback van dienst zaterdagavond.

Volgens geruchten is FC Barcelona bezig met de komst van Hector Bellerin, ook een rechtsback, wat dus de kansen van Dest doet verkleinen. De Amerikaan kwam in de zomer van 2020 over van Ajax en speelde in zijn eerste jaargang nog dertig competitiewedstrijden. In zijn tweede seizoen werden dat er al een paar minder: 21 stuks. Dit seizoen lijkt Dest naar de uitgang te worden gedirigeerd.

De Jong en Depay wel in wedstrijdselectie

Dat wordt Frenkie de Jong ook, wiens salaris flink drukt op de begroting. Hij is echter wel opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Datzelfde geldt ook voor Memphis Depay, die nagenoeg zeker is van een overstap naar Juventus.

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties