'FC Barcelona stuurde De Jong dreigende brief en wil huidige contract nietig verklaren'

door Bart Veenstra 179

Bron The Athletic

'FC Barcelona stuurde De Jong dreigende brief en wil huidige contract nietig verklaren'

door Bart Veenstra 179

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong half juli middels een dreigende brief laten weten dat het zijn huidige contract bij de club nietig wil verklaren. Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic maandagmiddag. Het huidige bestuur van Barça is namelijk van mening dat er sprake was van 'criminele praktijken' rondom de laatste contractverlenging van De Jong.

Dit was in het tijdperk van Josep Maria Bartomeu, die inmiddels niet meer werkzaam is bij de Catalaanse club. In oktober 2020 tekende De Jong een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2026 aan FC Barcelona verbindt. Zijn salaris voor de afgelopen twee seizoenen werd gekort, al werd hem wel de belofte gedaan dat hij de achterstallige miljoenen later betaald zou krijgen. Naar verluidt gaat het om een bedrag van achttien miljoen euro.

Week na contractverlenging stapte Bartomeu op

Naast De Jong verlengden in die periode ook Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet hun contract bij Barça. Een week na die contractverlengingen stapte Bartomeu op. In de brief die De Jong bijna een maand geleden ontving, dreigt FC Barcelona met juridische procedures om erachter te komen hoe de contractverlenging tot stand is gekomen. Men wil nu het huidige contract van De Jong nietig verklaren en zijn oude contract weer in werking stellen.

De Jong zou nu in gesprek zijn met FC Barcelona. Hij zou door de club zijn gewaarschuwd dat hij en zijn vertegenwoordigers aangewezen kunnen worden als betrokkenen bij de vermeende criminaliteit. Het vorige bestuur is echter van mening dat het huidige contract rechtsgeldig is. Het is namelijk zo dat juristen en La Liga akkoord gingen met de contractverlenging.

De middenvelder speelt sinds 2019 bij FC Barcelona en heeft al meerdere malen laten weten graag te willen blijven. De Jong staat in de belangstelling van Manchester United, maar op dit moment lijkt een transfer niet aanstaande. Zondagavond stal De Jong nog de show tijdens een oefenwedstrijd met Pumas in Camp Nou.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.