Laporta haakt in op situatie De Jong: 'Alle spelers moeten in nieuwe salarisschaal passen'

door Bart Veenstra 215

Bron Voetbal International

Laporta haakt in op situatie De Jong: 'Alle spelers moeten in nieuwe salarisschaal passen'

door Bart Veenstra 215

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft nog maar eens benadrukt Frenkie de Jong graag te willen behouden voor zijn club. De preses benadrukt wel dat Barça met een nieuwe salarisschaal werkt en dat alle spelers in die schaal moeten passen.

Al de hele zomer gaat het over een mogelijke transfer van De Jong. Dat Manchester United belangstelling voor de creatieve middenvelder heeft, mag geen geheim meer genoemd worden. Sterker nog: volgens sommige media zouden Manchester United en FC Barcelona al een akkoord hebben bereikt over een transfersom.

Of het van een transfer komt, zal binnen nu en een maand - de transfermarkt sluit op 31 augustus - gaan blijken. Bij FC Barcelona zegt men De Jong te willen behouden, al zal hij dan wel zijn salaris moeten verlagen. Dit omdat Barça in financiële moeilijkheden verkeert. Het mag dan ook opmerkelijk genoemd worden dat de Catalaanse club ondanks zijn problemen wel Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen heeft weten binnen te halen.

Nieuwe salarisschaal FC Barcelona

Laporta ging in op de situatie omtrent De Jong: 'Hij wil blijven en we willen dat hij blijft. Dat is het belangrijkste. Maar het is ook duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen', citeert Voetbal International de voorzitter van FC Barcelona.

'We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven', aldus Laporta over de oud-Ajacied, die bij Barça nog een contract tot medio 2026 heeft.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Ajax de Johan Cruijff Schaal wint van PSV!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties