'De Jong na gesprek met Xavi niet onwelwillend tegenover salarisverlaging'

door Bart Veenstra 210

Bron AS

'De Jong na gesprek met Xavi niet onwelwillend tegenover salarisverlaging'

door Bart Veenstra 210

Bron AS

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong zou niet per definitie een salarisreductie bij zijn huidige club FC Barcelona weigeren. De middenvelder heeft een 'open gesprek' gevoerd met trainer Xavi, zo meldt de Spaanse krant AS.

FC Barcelona heeft zich in de afgelopen periode versterkt met onder meer Robert Lewandowski en Raphinha, terwijl ook Jules Koundé moet overkomen van Sevilla. Barça wil deze nieuwe spelers graag inschrijven voor het nieuwe seizoen en om dat te doen zal de club spelers moeten verkopen. Al weken gaan de berichten dat De Jong een belangrijke kandidaat is voor de verkoop, tenzij hij instemt met een verlaging van zijn salaris.

Naar verluidt ontvangt De Jong bijna dertig miljoen euro bruto, terwijl er bij de club in het nieuwe salarishuis maximaal twintig miljoen euro verdiend kan worden. Xavi ging zodoende in gesprek met De Jong en gaf aan hem te zien als belangrijke speler en daarnaast is De Jong veel speeltijd beloofd, zowel op het middenveld als in de achterhoede.

Xavi maakte De Jong ook duidelijk dat, als de oud-Ajacied wil blijven, hij genoegen moet nemen met minder salaris. AS meldt nu dat Xavi en De Jong het gesprek met een goed gevoel hebben afgesloten. Dat zou erop kunnen duiden dat de oud-speler van Ajax mogelijk akkoord gaan met een verlaging van zijn salaris.

De Jong wil zelf graag bij Barça blijven

Manchester United hoopt De Jong over te nemen van FC Barcelona. Volgens verschillende bronnen zouden de clubs nagenoeg een akkoord hebben bereikt, alleen zou De Jong zelf niet in Manchester willen spelen en heeft hij er sowieso de voorkeur voor om bij FC Barcelona te spelen. De Jong en zijn verloofde kochten bovendien niet lang geleden een nieuw huis in de Catalaanse stad.

De Jong speelt sinds de zomer van 2019 bij FC Barcelona. Eerder ging de creatieve middenvelder al akkoord met een tijdelijke verlaging van zijn salaris om zijn club uit de financiële problemen te helpen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties