[Update]: 'Barça verzoekt De Jong bod United te accepteren, dreigt met uitsluiting tour'

door BadembaBarrie 417

Bron Fabrizio Romano

[Update]: 'Barça verzoekt De Jong bod United te accepteren, dreigt met uitsluiting tour'

door BadembaBarrie 417

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Manchester United en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt over de transfer van Frenkie de Jong, aldus Fabrizio Romano op Twitter. Het totale bedrag komt neer op 85 miljoen euro, maar het is nog altijd niet zeker dat De Jong daadwerkelijk de overstap naar de Premier League maakt.

Op persoonlijk vlak kwam hij immers nog niet rond met Manchester United. De oud-Ajacied gaf meermaals aan graag in Barcelona te blijven, maar de club zou de transfersom goed kunnen gebruiken in tijden van financiële nood. FC Barcelona zou hem dan ook alleen willen houden tegen een verlaging van zijn salaris, maar daar gaat De Jong niet in mee.

De gesprekken tussen Manchester United en FC Barcelona lopen al anderhalve maand. Zijn prijskaartje was toen al vastgesteld op de uiteindelijke 85 miljoen euro. De Jong was toen echter al niet voornemens om Spanje te verlaten en daarin lijkt niets veranderd. Mocht zijn standpunt niet veranderen, dan dient hij vooralsnog gewoon zijn tot medio 2026 durende contract uit.

Tegelijkertijd is Erik ten Hag met Manchester United dus op zoek naar een nieuwe middenvelder. Op de naam van De Jong echter, wilde hij nog niet ingaan. 'We kijken zeker naar versterkingen voor het middenveld, maar ik wil niet praten over spelers die niet bij ons onder contract staan. We gaan voor gerichte versterkingen en als een mooie kans zich voordoet, dan slaan we onze slag.'

Update - 21.05 uur (donderdag 14 juli) - 'Barça verzoekt De Jong voorstel United te accepteren, dreigt met uitsluiting tour'

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong verzocht om het contractvoorstel van Manchester United te accepteren, zo meldt The Athletic donderdagavond. Het verzoek volgt op een akkoord dat eerder op de dag werd bereikt over een transfersom van 75 miljoen euro, plus 10 miljoen aan bonussen voor de oud-Ajacied.

Voor Barça is het een economische overweging, zo schrijft The Athletic. De club zit in financieel zwaar weer en transfer van De Jong kan in meerdere opzichten voor ademruimte zorgen. De Jong zelf lijkt nog altijd niet overtuigd van de overstap naar Engeland, waardoor men het in Catalonië hard dreigt te spelen. Zo overweegt Barcelona onder meer om De Jong niet mee te nemen op de voorbereidingstour naar de Verenigde Staten, aldus Sport. Zo hoopt men De Jong min of meer te dwingen tot het maken van een transfer.

Bekijk hier de beste voetbalwedtips van donderdag 14 juli!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties