'ManU-delegatie afgereisd naar Barcelona, club wil vaart zetten achter transfer De Jong'

door Bart Veenstra 63

Bron Engelse en Spaanse media

'ManU-delegatie afgereisd naar Barcelona, club wil vaart zetten achter transfer De Jong'

door Bart Veenstra 63

Bron Engelse en Spaanse media

Laatst geüpdatet

Manchester United doet er alles aan om Frenkie de Jong over te nemen van FC Barcelona. Namens de Engelse topclub zijn algemeen directeur Richard Arnold en voetbaldirecteur John Murtough naar Catalonië afgereisd om vaart te zetten achter de transfer. Dit melden onder meer de BBC en Manchester Evening News.

Arnold en Murtough zouden al gesproken hebben met enkele beleidsbepalers van FC Barcelona, onder wie sportief directeur Mateu Alemany, vicepresident Rafa Yuste en directeur scouting Jordi Cruijff van Barcelona. Maandag al meldde de Spaanse journalist Gerard Romero dat Arnold en Murtough aanwezig zijn in Barcelona.

De berichten gaan bovendien dat FC Barcelona en Manchester United twee weken geleden al een akkoord hebben gesloten over de transfer van De Jong. Volgens transferjournalist Fabrizio Romano zou er een akkoord zijn over een transfersom van 65 miljoen euro vast plus 20 miljoen euro aan bonussen. In Spanje wordt inmiddels ook over een akkoord gesproken. Het Catalaanse TV3 meldt dat er een akkoord is over een transfersom van 85 miljoen euro inclusief bonussen.

De Jong heeft nog veel salaris tegoed bij FC Barcelona

De Jong, die sinds de zomer van 2019 voor FC Barcelona speelt, zelf heeft echter nog geen groen licht gegeven over de transfer. De oud-Ajacied zou onder meer huiverig zijn om het eerder ingeleverde salaris mis te lopen. In 2020 en 2021 stemde Jong in met grote salarisverlagingen om FC Barcelona wat financiële lucht te geven. De middenvelder zou nog ongeveer zestien miljoen euro tegoed hebben, zo gaf Marca eerder al aan.

Of het van een transfer gaat komen, zal de komende periode duidelijk worden. Zelf heeft De Jong al vaker aangegeven het liefst bij FC Barcelona te blijven spelen. Manchester United-manager Erik ten Hag kreeg maandag nog vragen over De Jong. 'We kijken zeker naar versterkingen voor het middenveld, maar ik wil niet praten over spelers die niet bij ons onder contract staan. We gaan voor gerichte versterkingen en als een mooie kans zich voordoet, dan slaan we onze slag.'

De competities liggen stil, maar op dinsdag 12 en woensdag 13 juli rolt de bal voorop. Er staan weer wedtips op een rijtje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties