'Manchester United en FC Barcelona dicht bij akkoord over De Jong'

door Bart Veenstra 120

Bron Sky Sports

'Manchester United en FC Barcelona dicht bij akkoord over De Jong'

door Bart Veenstra 120

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Manchester United is dicht bij een akkoord met FC Barcelona over Frenkie de Jong. Dat meldt het Engelse medium Sky Sports dinsdag. De Britten schrijven dat de clubs een 'broad agreement' hebben bereikt over een transfersom van minimaal 65 miljoen euro.

Het bedrag van 65 miljoen euro kan nog oplopen middels bonussen. Vermoedelijk kan het totale bedrag oplopen tot 85 miljoen euro. De transfer is bovendien nog niet helemaal definitief. Beide clubs gaan nog met elkaar in gesprek om de laatste plooien glad te strijken, al lijkt er vertrouwen te zijn dat de transfer rond gaat komen.

Volgens Sky Sports zouden de persoonlijke voorwaarden van De Jong geen probleem moeten opleveren. De middenvelder gaf eerder nog aan graag bij FC Barcelona te willen blijven spelen en dat werd maandagavond nog maar eens herhaald door voormalig Barça-trainer Ronald Koeman.

Opnieuw samenwerken met Erik ten Hag

Mogelijk is De Jong nu toch akkoord gegaan met een overstap naar Manchester United. Bij de Engelse topclub kan de middenvelder opnieuw samenwerken met Erik ten Hag. De twee kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Ajax. In die periode wist Ajax onder meer de dubbel te winnen, terwijl de Amsterdammers ook de halve finale van de Champions League wisten te bereiken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties