Koeman spreekt duidelijke taal: 'Weet alleen dat Frenkie bij Barça wil blijven'

door Bart Veenstra 20

Bron Vaques sagrades, Cadena SER

Koeman spreekt duidelijke taal: 'Weet alleen dat Frenkie bij Barça wil blijven'

door Bart Veenstra 20

Bron Vaques sagrades, Cadena SER

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong wil bij FC Barcelona blijven. Dat laat voormalig Barça-trainer Ronald Koeman weten in het Spaanse televisieprogramma Vaques sagrades. De Jong staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar het lijkt erop dat de middenvelder zelf niet staat te springen om naar de Engelse club te verkassen.

'Ik weet alleen dat Frenkie bij Barça wil blijven', vertelt Koeman in het televisieprogramma, geciteerd door Voetbal International. 'Dat heeft hij een paar dagen geleden nog gezegd. Maar ik weet niet of Barça hem wil of moet verkopen, omdat ze geld nodig hebben. Hij is een van de weinigen waar veel geld voor gevraagd kan worden.'

Kluivert hoopt dat De Jong bij Barça blijft

Ook Patrick Kluivert, die tussen 2019 en 2021 nog hoofd jeugdopleiding was bij FC Barcelona, heeft zo zijn mening over de mogelijke transfer van De Jong. 'Ik hoop dat ze hem houden', zegt de oud-spits bij Cadena SER, wederom geciteerd door Voetbal International. 'Natuurlijk ontvangt de club veel geld als ze hem verkopen, maar Barcelona heeft een lang seizoen voor de boeg en Frenkie is niet zomaar een speler. Ik zou hem niet verkopen', spreekt Kluivert duidelijke taal.

Volgens Kluivert speelt De Jong bij FC Barcelona lang niet altijd in zijn kracht. 'Busquets is er natuurlijk nog en die heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Het is lastig om hem op die plek weg te halen, maar Frenkie kan ook op andere posities uit de voeten. In mijn ogen is De Jong wel op zijn best op de 6-positie', besluit de voormalig goalgetter.

Poll: Waar hoop jij dat Frenkie de Jong komend seizoen speelt?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties