'FC Barcelona wijst openingsbod van Manchester United op Frenkie de Jong af'

door Jesse ter Haar 54

Bron Twitter

'FC Barcelona wijst openingsbod van Manchester United op Frenkie de Jong af'

door Jesse ter Haar 54

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

FC Barcelona heeft een openingsbod van Manchester United op Frenkie de Jong afgewezen, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. Beide clubs zijn anderhalve week met elkaar in gesprek en hoewel het eerste bod van tafel werd geveegd, werd de stekker niet uit de onderhandelingen getrokken.

Dat de club uit Catalonië er financieel niet goed voor staat, is geen geheim meer. FC Barcelona kan momenteel niet mee in het transfergeweld van de Europese top, terwijl enkele oudgedienden vorig seizoen ook salaris inleverden. Het zorgde ervoor dat FC Barcelona spelers als Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang kon kopen, maar de financiële crisis is niet voorbij.

Zodoende is een vertrek van De Jong niet uitgesloten. De oud-Ajacied vertegenwoordigt een grote waarde en kan FC Barcelona voor een deel uit de moeilijke situatie helpen. Bij de opening van de gesprekken met het Manchester United van Erik ten Hag werd een prijskaartje van om en nabij de 85 miljoen euro vastgesteld, waarna beide club in gesprek gingen.

Inmiddels werd dus een eerste serieuze stap gezet in de onderhandelingen. De club van Ten Hag heeft een openingsbod van zestig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen uitgebracht. Hoewel FC Barcelona het bod weigerde te accepteren, trok het de stekker niet direct uit de onderhandelingen. Zodoende blijft het voor nu onzeker waar de toekomst van De Jong ligt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties