'Manchester United opent gesprekken met Barça over transfer De Jong'

door Bart Veenstra 45

Bron Fabrizio Romano

'Manchester United opent gesprekken met Barça over transfer De Jong'

door Bart Veenstra 45

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

FC Barcelona en Manchester United zijn naar verluidt toch met elkaar in gesprek over een mogelijke transfer van Frenkie de Jong. De doorgaans goed ingevoerde transferjournalist Fabrizio Romano meldt woensdag dat Manchester United gesprekken met Barça heeft geopend.

Aan De Jong, die sinds de zomer van 2019 voor FC Barcelona speelt, hangt een prijskaartje van ongeveer 85 miljoen euro. Op dit moment heeft het Manchester United van manager Erik ten Hag nog geen bod gedaan en volgens Romano is het wachten nu op een openingsbod.

De Jong zelf is er nog niet van overtuigd dat hij FC Barcelona wil verlaten. De middenvelder wil bovendien volgend seizoen uitkomen in de Champions League. Manchester United moet het doen met Europa League-voetbal. De Engelse topclub geeft de strijd echter niet op en weet dat FC Barcelona de financiële problemen deels kan oplossen door De Jong te verkopen.

Reactie Frenkie de Jong

De Jong ging dinsdag nog in op de geruchten omtrent zijn persoon en Manchester United. 'Ik kan daar niets over zeggen, maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona', zei hij tegenover onder meer het Algemeen Dagblad.

Dat Manchester United hem graag wil inlijven, is inmiddels geen geheim meer. 'Natuurlijk krijg ik dat ook mee. Maar ik heb niets gehoord vanuit de clubleiding, dus ik neem aan dat er niets concreet is, of dat er al een akkoord zou zijn bereikt. Dan heeft het ook niet zoveel zin om me daar druk om te maken.’

Als het aan De Jong ligt, blijft hij spelen voor FC Barcelona. 'Ik heb het wel vaker gezegd: Barcelona is gewoon mijn droomclub, van jongs af aan. En ik gaf het net ook aan: ik heb nooit spijt van mijn keuze gehad, hoewel ik er qua prijzen meer van had gehoopt dan het tot nu toe heeft opgeleverd. Spijt van mijn keuze heb ik nooit gehad.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties