Ook Xavi reageert op interesse in De Jong: ‘Hangt af van de economische situatie’

door Thijs Zwagerman 15

Bron Voetbal International

Ook Xavi reageert op interesse in De Jong: ‘Hangt af van de economische situatie’

door Thijs Zwagerman 15

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong staat deze zomer mogelijk voor een vertrek bij FC Barcelona. De voormalig Ajax-middenvelder wordt hardnekkig in verband gebracht met Manchester United en bij Barça is men er niet zeker van dat De Jong de Catalanen trouw blijft.

Voorzitter Joan Laporta stelde eerder al dat er interesse in De Jong is, maar dat hij de Nederlander graag bij FC Barcelona ziet blijven. Trainer Xavi deelt deze mening. ‘Frenkie is een sleutelspeler voor ons en dat moet hij ook blijven, maar alles hangt af van de economische situatie. We zullen zien wat er gaat gebeuren’, wordt de Spanjaard geciteerd door Voetbal International.

De financiële situatie van FC Barcelona is penibel, waardoor een verkoop van De Jong lucht kan geven. De oud-Ajacied ligt nog vast tot medio 2026, waardoor FC Barcelona hoog in de boom kan gaan zitten met een vraagprijs.

Hereniging met Ten Hag

Het Manchester United van de kersverse trainer Erik ten Hag zal in dat geval een transfersom richtig de honderd miljoen euro voor De Jong moeten betalen. De Engelse grootmacht lijkt op dit moment de club met de meeste concrete belangstelling voor De Jong.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties