Laporta bevestigt aanbiedingen voor De Jong: 'We vinden dat hij bij Barça moet blijven'

door Bas Velzel 72

Bron L'Esportiu

Laporta bevestigt aanbiedingen voor De Jong: 'We vinden dat hij bij Barça moet blijven'

door Bas Velzel 72

Bron L'Esportiu

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong wordt de laatste weken in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona. Joan Laporta, de president van de Catalaanse club, is op die geruchten ingegaan en geeft toe dat er aanbiedingen zijn gekomen voor de oud-speler van Ajax. Toch hoopt hij dat De Jong bij Barça blijft.

'Frenkie heeft uitstekende kwaliteiten en kent ons systeem goed. Natuurlijk is hij een gewilde speler op de transfermarkt en we hebben ook aanbiedingen gehad, maar we vinden dat hij bij Barça moet blijven', aldus Laporta die in gesprek ging met het Spaanse L'Esportiu.

Manchester United

Het blijft nog wel de vraag of FC Barcelona oprecht aanbiedingen heeft ontvangen voor de diensten van De Jong, of dat Laporta met de uitspraken de prijs wil opdrijven. De middenvelder wordt namelijk gelinkt aan een transfer naar Manchester United, waar hij zich zou herenigen met zijn oud-trainer Erik ten Hag.

Laporta maakte duidelijk dat geïnteresseerde clubs in ieder geval diep in de buidel moeten tasten en de hoofdprijs zullen moeten betalen voor De Jong. Hij heeft nog een contract voor vier jaar in Barcelona. De vraagprijs die rond gaat voor zijn diensten ligt rond de honderd miljoen euro. FC Barcelona nam in 2019 De Jong voor 86 miljoen euro over van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties