'De Jong voor 95 procent zeker naar Manchester United'

door Bart Veenstra 162

Bron RAC1

'De Jong voor 95 procent zeker naar Manchester United'

door Bart Veenstra 162

Bron RAC1

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong lijkt in de zomer een transfer te maken naar Manchester United. Volgens Gerard Romero, volger van FC Barcelona namens RAC1, is het voor 95 procent zeker dat de oud-Ajacied na dit seizoen overstapt naar Old Trafford.

De Jong maakte drie jaar geleden de overstap van Ajax naar FC Barcelona en had lange tijd een basisplaats. Sinds de komst van Xavi en de doorbraak van meerdere talenten op het middenveld is het rouleren geblazen op het middenveld van de Catalaanse club. Romero laat weten dat De Jong bezig is aan zijn laatste weken in Camp Nou en dat Manchester United zou werken aan de komst van de speler.

De kans dat De Jong naar Manchester United vertrekt, wordt zelfs al ingeschat op 95 procent. FC Barcelona verlangt zeventig tot tachtig miljoen euro voor de middenvelder, die in Engeland herenigd kan worden met Erik ten Hag. Volgens Romero heeft FC Barcelona dringend geld nodig en om die reden wil men De Jong nu voor veel geld verkopen. Men is bang dat zijn waarde daalt als zijn prestaties minder worden.

Xavi onlangs lovend over De Jong

Niet iedereen zal blij worden van een eventueel vertrek van De Jong bij Barça. Zo liet Xavi zich onlangs nog positief uit over de middenvelder. 'Frenkie kan een tijdperk markeren met zijn kwaliteiten. Hij is van een heel hoog niveau en moet blijven doorgaan met het maken van doelpunten, geven van assists en het voortouw nemen. Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld zijn in de komende jaren. Als het aan mij ligt, blijft hij nog vele jaren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties