Ten Hag wil wederom in zee met (oude) bekenden: 'Dat kan tricky worden'

door Bart Veenstra 123

Bron Algemeen Dagblad

Ten Hag wil wederom in zee met (oude) bekenden: 'Dat kan tricky worden'

door Bart Veenstra 123

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer denkt dat Erik ten Hag een risico neemt door meerdere (oud-)bekenden naar Manchester United te halen. De Engelse club lijkt rond te zijn met Tyrell Malacia en Christian Eriksen, terwijl Lisandro Martínez en Frenkie de Jong ook hoog op het lijstje van Ten Hag staan.

Daarnaast werd Manchester United eerder nog in verband gebracht met Jurriën Timber en Antony van Ajax. Het is typisch Ten Hag om in zee te gaan met oude bekenden. Dat deed hij eerder bij Go Ahead Eagles (Quincy Promes en Deniz Türuç), FC Utrecht (Andreas Ludwig en Rico Strieder) en bij Ajax (Zakaria Labyad, Sean Klaiber, Sébastien Haller, Dusan Tadic en Promes) ook al.

De Boer, die bij FC Barcelona met liefst acht landgenoten speelde, heeft zo zijn twijfels bij het beleid van Ten Hag, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Wel denkt hij dat het een voordeel is dat Eriksen als Deen en Martínez als Zuid-Amerikaan zullen worden beschouwd. 'De gemeenschappelijke voetbaltaal is wel een voordeel. En als speler heb je een streepje voor als de trainer je kent. Zeker in Engeland, waar ze kunnen smijten met geld en nieuwe trainers je nog moeten ontdekken.’

Toch vindt De Boer dat trainer ermee moeten oppassen, zo vertelt hij. 'Het kan tricky worden, omdat veel jongens van dezelfde nationaliteit elkaar opzoeken in de kleedkamer. Dan krijg je sneller groepjesvorming. En als de resultaten minder worden, wordt direct naar de Nederlanders gewezen als degenen die schuldig zijn aan het verval.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.