'FC Barcelona verzoekt De Jong deze zomer te vertrekken'

door Bart Veenstra 134

Bron Voetbal International

'FC Barcelona verzoekt De Jong deze zomer te vertrekken'

door Bart Veenstra 134

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FC Barcelona wil Frenkie de Jong deze zomer verkopen. Dat heeft de Catalaanse club laten weten aan de oud-middenvelder van Ajax, zo meldt Voetbal International. Manchester United wil De Jong graag overnemen.

Bij Manchester United ziet manager Erik ten Hag De Jong maar al te graag komen. Eerder deze week was een delegatie van de Engelse topclub in Barcelona om te onderhandelen over de transfer van De Jong. Tijdens die besprekingen bereikte men een akkoord over de transfersom.

De Jong heeft al meerdere malen aangegeven het liefst bij FC Barcelona te blijven. Deze week nog brachten zijn zaakwaarnemers die boodschap over aan de Catalaanse club. In de zomer van 2019 koos De Jong bewust voor zijn droomclub en daarnaast is hij nog altijd gelukkig in Catalonië. Zijn contract bij FC Barcelona loopt nog door tot medio 2026. Dit omdat hij eind 2020 akkoord ging met een salarisvermindering om de club te helpen.

Bij FC Barcelona heeft men nu een probleem met dat contract. In de komende seizoenen zou De Jong, vanwege het eerder inleveren van zijn salaris, gecompenseerd moeten worden. FC Barcelona, dat al financiële problemen kent, kan zich dat nu eigenlijk niet veroorloven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties