De Jong lijkt bij FC Barcelona te kunnen blijven na miljoeneninjectie

door Davy Lo 69

Bron Voetbal International

De Jong lijkt bij FC Barcelona te kunnen blijven na miljoeneninjectie

door Davy Lo 69

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong wordt mogelijk niet meer naar de uitgang gewezen door het bestuur van FC Barcelona. Voetbal International meldt dat de Spaanse topclub heeft gezorgd voor financiële ruimte. Dit zorgt ervoor dat alle aankopen voor dit seizoen ingeschreven kunnen worden in La Liga.

Tijdens de persconferentie heeft voorzitter Joan Laporta aangegeven de verkoop van 25 procent van Barça Studios te hebben afgerond. In totaal zou er zo'n honderd miljoen euro betaald zijn voor deze rechten. Dit zorgt ervoor dat FC Barcelona aankopen als die van Jules Koundé en topspits Robert Lewandowski kan verantwoorden. Het doel van de binnengekomen miljoenen was om te zorgen dat de regels van de landelijke competitie geen hindernis zouden vormen voor de Catalanen.

De Jong wil zelf bij FC Barcelona blijven 

De gehele situatie kan een einde maken aan de soap rondom de oud-Ajacied. Barcelona hoopte de middenvelder te laten gaan om zo financiële ruimte te creëren voor nieuwe versterkingen. Manchester United was lange tijd bezig om De Jong over te nemen van FC Barcelona, al maakte De Jong zelf er nooit een geheim van dat hij bij de Catalaanse club wilde blijven. Nu lijkt de Oranje-international zich met een gerust hart te kunnen richten op het nieuwe seizoen.

De Jong speelt al sinds de zomer van 2019 in dienst van de FC Barcelona en heeft een contract tot medio 2026. In de afgelopen drie jaar speelde hij 140 officiële wedstrijden waarin hij dertien keer scoorde en zeventien keer aangever was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.