Ajax komt resterende tien minuten tegen RKC Waalwijk goed door en klimt naar zesde plek

door NielsOpdam 1384

Ajax is de resterende tien minuten tegen RKC Waalwijk goed doorgekomen. De Amsterdammers gingen met een 2-3 voorsprong naar Waalwijk toe en vertrekken met de drie punten weer naar Amsterdam. Hierdoor klimt Ajax naar de zesde plaats in de Eredivisie.

Jay Gorter, Silvano Vos en Amourricho van Axel Dongen waren niet fit. Zij werden woensdag vervangen door Diant Ramaj, Benjamin Tahirović en Kristian Hlynsson. Gaston Ávila speelde nog niet onder John van ‘t Schip, maar stond eind september wel in het elftal. De Argentijn startte woensdagavond ook in de basisopstelling.

Ajax en RKC Waalwijk begonnen aan de resterende negen minuten met een scheidsrechtersbal voor RKC in het eigen strafschopgebied. Twee minuten na de hervatting kregen de Waalwijkers een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Het kon een gevaarlijk moment worden, maar de bal werd simpel weggekopt door Hlynsson. De IJslander werd kort daarna onderuit gehaald door Yassin Oukili. De RKC’er maakte een sliding en kreeg een gele kaart, maar een rode kaart had ook gekund.

Filip Stevanović kreeg de grootste kans namens RKC Waalwijk. Hij kopte de bal richting het doel van Ajax, maar de kans ging over. Daarna ging direct de blessuretijd van vier minuten in. In de blessuretijd speelde Ajax de wedstrijd in de hoek van het veld uit. Brian Brobbey hield de bal bij de cornervlag bij zich. RKC Waalwijk kreeg geen kansen meer en zo wint Ajax met 2-3. De Amsterdammers staan nu zesde in de competitie.