Oranje O15 oefent twee keer tegen Duitsland O15: meerdere Ajax-jeugdspelers in actie

door Timo Suur 4

Bron OnsOranje

Oranje O15 oefent twee keer tegen Duitsland O15: meerdere Ajax-jeugdspelers in actie

door Timo Suur 4

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Oranje O15 heeft twee oefenwedstrijden afgewerkt tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Het eerste duel eindigde in een 3-3 gelijkspel, terwijl er in de tweede wedstrijd met 0-0 werd gelijkgespeeld. Er kwamen in beide duels meerdere jeugdspelers van Ajax.

Namens Ajax behoorden Tim de Koning, Guus Olgers, Abdellah Ouazane, Bianief Peters, Jeshurun Simeon en Jivayno Zinhagel tot de selectie van KNVB-coach Maurice Hagebeuk. In totaal zijn er 22 spelers geselecteerd, maar Ajax is met zes spelers de hofleverancier van het jeugdteam.

De eerste oefenwedstrijd tegen Duitsland O15 eindigde in een 3-3 gelijkspel. Ouazane en Peters begonnen aan de aftrap en eerstgenoemde was trefzeker. In de openingsfase had Oranje O15 het lastig tegen de Duitsers, maar na enkele tactische omzettingen kwamen ze beter in de wedstrijd. 'Twee van de drie doelpunten ontstaan door onze eigen fouten. Dat heeft met de jeugdigheid van het team te maken, maar het is zo jammer', blikt Hagebeuk terug in gesprek met de officiële kanalen van OnsOranje. 'Eerder dit seizoen tegen Tsjechië kwamen we daar nog mee weg, maar tegen Duitsland wordt dat direct afgestraft. Dat is een leermoment voor deze jongens.'

Ook de tweede wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0. De Koning, Simeon en Olgers stonden in de basis van het elftal van Hagebeuk. Volgens de KNVB-coach maakte zijn ploeg een 'prima indruk' in het tweede oefenduel. 'Maar als ik door een oranje bril kijk, dan verdienden wij de overwinning denk ik net iets meer dan Duitsland. Over de hele wedstrijd hadden wij de beste kansen'

Interlanddebuut voor Tarvajärvi

Voor Ajax O15-speler Niilo Tarvajärvi was het een interlandperiode om nooit te vergeten. De Fin maakte zijn interlanddebuut namens Finland O15. Er werden drie oefenduels afgewerkt met respectievelijk Slowakije (0-0), Hongarije (1-1) en Polen (2-5).

Ajax O15 kan zich de komende weken richten op de slot van de competitie. Er staan nog vier competitieduels op het programma met de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, Feyenoord, Sparta Rotterdam en AZ. De Amsterdammer staan op dit moment op de zesde plaats in de competitie met een achterstand van negen punten op koploper Go Ahead Eagles O15. Echter hebben de Amsterdammers een wedstrijd minder gespeeld.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.