Zes jonge Ajacieden opgeroepen voor selectie Oranje O15

door Jon van Dam 11

Bron Ons Oranje

Zes jonge Ajacieden opgeroepen voor selectie Oranje O15

door Jon van Dam 11

Bron Ons Oranje

Ajax is ook bij Oranje O15 goed vertegenwoordigd tijdens de komende wedstrijden. Zes jonge Ajacieden zullen deel uitmaken van de selectie van het vertegenwoordigende elftal, zo maakt de KNVB dinsdag bekend. De Amsterdamse club is daarmee hofleverancier van het jeugdteam. Het elftal van KNVB-coach Maurice Hagebeuk gaat zich opmaken voor een tweeluik in het Duitse Bad Pyrmont.

Hagebeuk heeft in totaal 22 spelers geselecteerd die zijn ploeg mogen vertegenwoordigen. Namens Ajax zijn Tim de Koning, Guus Olgers, Abdellah Ouazane, Bianief Peters, Jeshurun Simeon en Jivayno Zinhagel opgeroepen. Het zestal werd ook al opgeroepen tijdens de laatste interlandperiode voor Nederland O15. Destijds werden er twee oefenwedstrijden gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Het eerste duel werd overtuigend gewonnen (4-1), maar de talenten moesten in de tweede wedstrijd hun meerdere erkennen (3-2 verlies). Oranje O15 kent verder veel talenten van PSV en AZ. De Eredivisionisten zijn respectievelijk met vijf en vier spelers aanwezig in de selectie.

Enkele Ajacieden kenden tijdens de overwinning op Tsjechië O15 ook nog persoonlijk succes. Zo wist aanvaller Zinhagel twee keer het net te vinden in het oefenduel. Ook Simeon, die normaliter op linksbuitenpositie uit de voeten komt, wist een doelpunt te maken. Naast de doelpuntenmakers stonden ook middenvelders Peters en Ouazane in de basis. De Koning, die ook op het middenveld speelt, kwam als invaller binnen de lijnen.

Oranje O15 komt twee keer in actie tegen leeftijdsgenoten van Duitsland

Oranje O15 maakt zich zoals gezegd op voor een vriendschappelijk tweeluik in mei. De manschappen van coach Hagebeuk reizen af naar het Duitse plaatsje Bad Pyrmont, dat ligt in de deelstaat Nedersaksen. Het team zal twee duels spelen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De eerste pot staat gepland op dinsdag 7 mei en zal om 12.00 uur worden afgetrapt. Het tweede duel wordt drie dagen later, op vrijdag 10 mei gespeeld. Aftrap van dat duel is om 15.00 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.