Veel Ajacieden in selecties Oranje O15 en Oranje Futures O16

door Jari Perridon 0

Bron Ons Oranje

Veel Ajacieden in selecties Oranje O15 en Oranje Futures O16

door Jari Perridon 0

Bron Ons Oranje

KNVB-coaches Maurice Hagebeuk en Pieter Schrassert Bert hebben hun selecties bekend gemaakt voor respectievelijk Oranje O15 en Oranje Futures O16. In de selecties zijn heel wat Ajacieden opgenomen die de komende interlandperiode in actie kunnen komen. Oranje O15 speelt twee oefenwedstrijden. De Oranje O16 speelt op 5 maart ook een oefenwedstrijd tegen België. Dit valt allemaal te lezen op de site van Ons Oranje.

Voor Oranje O15 zijn de volgende Ajacieden opgenomen in de selectie: Abdellah Ouazane, Bianief Peters, Guus Olgers, Jeshurun Simeon, Jivayno Zinhagel en Tim de Koning. De Oranje O15 zal twee oefenwedstrijden afwerken tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Het eerste duel staat gepland op dinsdag 5 maart om 19.00 uur. Het tweede duel wordt op donderdag 7 maart afgewerkt om 13.00 uur.

Bij de KNVB wordt er sinds het seizoen 2022-23 gewerkt met het Jeugdplan Nederland Future Traject Jongens av (JPN Future Traject Jongens av). Met die nieuwe traject ligt de focus niet meer op spelers die nu al boven de rest uitsteken en opvallen, maar juist op de spelers van O13 tot en met O16 die ondanks hun potentie nog niet volledig tot bloei zijn gekomen. Dit kan komen doordat ze pas minder lang op voetbal zitten, laatrijp zijn of vanwege het geboortemaandeffect.

KNVB-coach Schrassert Bert heeft 22 spelers opgenomen in de selectie van de Oranje Futures onder 16. De volgende Ajacieden zijn opgenomen in de selectie: Amin Bouchouari, Finn Mulder, Luka Viellevoye en Pharell Nash. Het Futures O16 team zal op 5 maart om 19.00 uur aftrappen voor het oefenduel met België.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.