Ajax maakt deelnemers Future Cup bekend: City, Athletico Paranaense en Partizan Belgrado debuteren

door Bart Veenstra 30

Bron Ajax.nl

Ajax maakt deelnemers Future Cup bekend: City, Athletico Paranaense en Partizan Belgrado debuteren

door Bart Veenstra 30

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft donderdagochtend via de officiële website de deelnemers van de aanstaande Future Cup bekendgemaakt. Het toernooi kent enkel bekende gezichten, terwijl er ook een aantal nieuwe namen mee zullen doen aan het toernooi op Sportpark de Toekomst.

Naast Ajax O17 doen RSC Anderlecht, Paris Saint-Germain, FC Nordsjaelland, Sporting Portugal, Manchester City, Partizan Belgrado, en Athletico Paranaense mee. De Future Cup vindt dit jaar wederom plaats in het paasweekend. Dat is dit jaar op 30 en 31 maart en 1 april.

FC Nordsjaellend wist het toernooi vorig jaar te winnen en zal dit jaar voor de tweede keer meedoen. Voor Paris Saint-Germain is het de vijfde keer dat de club meedoet aan de Future Cup. Vorig jaar werden de Fransen zesde. Voor RSC Anderlecht is het, net als voor Ajax, de twaalfde deelname aan de Future Cup. De Belgen stonden vier keer in de finale en wonnen het toernooi drie keer.

Debutanten op de Future Cup

Voor Sporting Portugal is het de tweede deelname aan de Future Cup. De Portugese club eindigde in 2018 als vierde. Het Braziliaanse Athletico Paranaense doet voor het eerst mee. Ajax heeft een samenwerkingsverband met de Braziliaanse club. Het toernooi kent met Manchester City en Partizan Belgrado nog eens twee debutanten. Bovendien is Partizan Belgrado de eerste Servische deelnemer ooit aan de Future Cup.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.